HAJDUK U SIGETU

TUDOR UOČI DRAGOVOLJCA 'Budemo li na razini kao protiv Splita, vjerujem u pobjedu'

Ako budemo na razini igre i ozbiljnosti kao protiv Splita vjerujem da ćemo pobijediti – najavio je ogled protiv Hrvatskog dragovoljca trener nogometaša Hajduka Igor Tudor.

U "prekovremenom kolu" igra popodne protiv Hrvatskog dragovoljca, u zagrebačkom Sigetu. Trener "bijelih" ponovio je svoje postulate o ozbiljnosti i – ciljevima.

- Svaka utakmica da bude što bolja, a cilj je bio samo jedan i to još prije početka sezone. A to je da uđemo u Europu! - rekao je Tudor.

Europa kao imperativ – odrađena je! O svemu detaljnije, obećao je odavna, možemo tek na kraju sezone. Biti drugi ili treći, dojma smo da Tudor ne razbija posebno glavom, osim što u svaku pa tako i sutrašnju utakmicu smatra da treba ući – maksimalno.

- Važno nam se brzo rekuperirati, srećom su i oni imali malo vremena za nadoknadu snage nakon obaveza vikendom, pa smo na istom uoči današnje utakmice. Da, budemo li na razini kao protiv Splita, vjerujem u pobjedu – načas se istrgnuo iz posvemašnje ravnoteže.

Pokušali smo pričom kako "Hrvatski dragovoljac spada u one sretne ekipe za Hajduk, baš kao što je i Lokomotiva...".

Naime, svaki put ove sezone protiv HD-a bilo je baš 2:1 za Hajduk, triput. Jednako se tuče i Lokomotivu, prolazi se dobro protiv "B-produkcije zagrebačkog nogometa". Novinari su osvježili i sjećanja na radostan trenutak, pucanje emocija kad je Marko Bencun ujesen dao drugi gol u zadnjoj sekundi, nakon "Sušićeva rolanja", na stadionu u Kranjčevićevoj, bacio je i Tudora u trans, u zagrljaj s navijačima. Dragovoljac je, rekosmo, sretna ekipa, problemi bi nastali u rasporedu kad bi nailazile mine tipa Istra, Osijek...

- Bilo je emotivno, ali idemo dalje, to smo već i zaboravili, čekaju nas iduće obaveze. Ne gledam ja to tako, svaka utakmica je važna – Tudor je jasan.

Išlo je to brzo, pitanja-odgovor: Kakav je kadar igrača danas, vraća se kapetan Maloča?

- Ne bih o kadru u ovom trenutku – odbacio je ideju razglabanja o sastavu. Pa ono što smo već iskomentirali:

Kakav je mini-cilj do kraja sezone?

- Nema mini cilja, jedini je cilj bio osigurati Europu. Ne treba to stalno ponavljati uoči svake utakmice, a samo je to bilo važno!

Ako bude Hajduk na nivou kao protiv Splita, je li to dovoljno za pobjedu?

- Hoće, sigurno će biti dovoljno!

I eto. Odoše "bijeli" na put...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 13:21