ZABIO HAJDUKU

BIZARNOSTI HNL-a Igra za Hrvatski dragovoljac, a ispod dresa nosi majicu Bad Blue Boysa

Tomić je zagriženi dinamovac koji je rođen u Tuzli. Karijeru je počeo u tamošnjoj Slobodi, a u Hrvatskoj je igrao za Novalju, Pomorac, Goricu i Međimurje
 Damir Krajač / CROPIX

Najveći dinamovac u Maksimiru je Domagoj Antolić. Oni koji ga poznaju tvrde da je dečko iz Gajnica toliko zaljubljen u plavu boju da bi vjerojatno vodio navijanje na tribini Maksimira da nije na travnjaku.

No, Antola je ovih dana dobio opasnu konkurenciju... Dario Tomić bit će na ‘krivoj’ strani kada sljedeći tjedan u dresu Dragovoljca istrči na Maksimiru. Naime, napadač iz Sigeta je fanatični navijač Dinama!

Tako bar sugerira fotografija njegova slavlja gola Hajduku. Tomić je podigao dres ispod kojeg se nalazila majica sa znakom omege, posljednjeg slova grčkog alfabeta koje je oznaka za otpor. To je ujedno i simbol otpora Bad Blue Boysa u njihovoj borbi protiv Uprave Dinama i za izbore po načelu ‘jedan član - jedan glas’.

Tomić je zagriženi dinamovac koji je rođen u Tuzli. Karijeru je počeo u tamošnjoj Slobodi, a u Hrvatskoj je igrao za Novalju, Pomorac, Goricu i Međimurje. U Siget je stigao 2012. godine, a gol Hajduku bio mu je prvijenac u 1. HNL.

‘Naši dečki i dalje zabijaju, samo u drugim dresovima’, stoji u potpisu ispod fotografije koja se poput požara proširila po internetskim portalima i navijačkim forumima.

Priča Darija Tomića neodoljivo nas je podsjetila na onu Davida Moscardellija, napadača Bologne koji je široj javnosti poznat kao fanatični navijač Rome, toliko odan klubu iz Rima da nerijetko prati njihove utakmice s tribine na kojoj su smješteni Romini navijači.

U Serie A je debitirao s 30 godina, zabio je desetak prvoligaških golova, a jedan od njih i svojoj Romi. No, Moscardelli nije slavio. A hoće li Tomić slaviti eventualni gol Dinamu ostaje da vidimo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:22