CHELSEA vs. LIVERPOOL

Torres domaćin bivšem klubu: Nisam izdajica, navijam za Atlético

Trener Chelseaja Carlo Ancelotti sprema se napasti Dalglishev Liverpool ofenzivnom formacijom s Drogbom i Torresom u špici, a trećim napadačem Anelkom iza njih
 PA

ZAGREB - Nisam izdajica! Nikad nisam bio Liverpoolov ili Chelseajev navijač. Navijao sam za Atlético Madrid, ali nikad nisam ljubio njihov grb, kao što nisam ni Liverpoolov. To jednostavno nije moj običaj. Karijera nogometaša je kratka i nisam mogao čekati da Liverpool izađe iz krize u kojoj je već 18 mjeseci. Želim osvojiti Ligu prvaka, san svakog igrača, a to ću već ovog proljeća imati prigodu u Chelseaju - u jednom je dahu izgovorio Fernando Torres.

Novi ‘Plavi 9’ u nedjelju u 17 sati će debitirati u Chelseajevom dresu baš protiv bivšeg kluba, čiji su navijači prelazak u londonskog rivala shvatili kao izdaju i palili mu dresove. Španjolski reprezentativac, koji na lanjskom Mundijalu nije blistao zbog ozljede, a prvi dio sezone igrao promjenjivo, zabio je jesenas oba gola na Anfieldu za 2-0 poraz Chesleaja.

Neće slaviti gol Reini

- Ako dobijem prigodu zaigrati i zabijem li svome prijatelju Pepeu Reini, neću slaviti gol. Dugujem poštovanje navijačima Liverpoola za podršku koju sam uživao od ‘Kopa’ protekle tri i pol sezone - naglasio je 26-godišnji Madriđanin, strijelac 11 pogodaka u 27 ovosezonskih nastupa za Liverpool, među kojima posljednja dva u 3-0 pobjedi ‘Redsa’ u Wolverhamptonu, prvijencu novog trenera Kennyja Dalglisha. Zanimljivo, i ‘crveni’ i ‘plavi’ svoj sraz u 26. kolu dočekuju sa po tri uzastopne prvenstvene pobjede, no na ljestvici ih dijeli devet bodova.

Na Stamford Bridgeu neće nastupiti Torresov nasljednik na centarforu Andy Carroll (ozljeda bedra), na brzinu za čak 35 milijuna funti kupljen od Newcastlea, pa će sve oči navijača Crvenih biti uperene u jegulju Luisa Suáreza:

- Pogotkom Stokeu pao mi je teret s leđa, pa ću u nedjelju biti opušteniji - poručilo je urugvajsko krilo kupljeno od Ajaxa za 23 milijuna, također dijelom Abramovičevih funti.

Drogba kao novi Pippo

Iako je većinu sezone igrao 4-3-3, Carlo Ancelotti Dalglishu sprema formaciju s kojom je ne tako davno briljirao s Milanom, s dvije špice, Drogbom i Torresom, te Anelkom iza njih. Ta je formacija isprobana već tijekom tjedna u Sunderlandu, kad je uz Drogbu bio Kalou.

- Torres je špica, a ne krilo, a Drogba sa 32 godine nije prestar. Zaboga, pa Pippo Inzaghi je sa 35 zabio dva gola u finalu Lige prvaka - podsjetio je Ancelotti i otkrio karte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 01:19