MUKE ŠIBENČANA

Tandema Zec - Božić na proljeće neće biti

Na Šubićevcu se već tjednima redaju ozljede i izostanci ključnih igrača, ali visoka druga pozicija na tablici svejedno ne dolazi u pitanje
 Nikša Stipaničev / Cropix

ŠIBENIK - Takav odnos snaga ostao je i nakon subotnjeg ogleda sa skromnom družinom iz Sesveta, koju su “modri” rutinskom partijom položili na pleća.

Prvi pogodak nakon ozljede

Uz znatno veći voljni moment, do izražaja je došla i neupitna individualna kvaliteta Šibenčana, koji su u svojim redovima imali dva izuzetno raspoložena napadača, Božića i Zeca. Ovaj prvi, nakon prošlogodišnjeg teškog prijeloma nogu, u velikom stilu se nedavno vratio na travnjak, a svoje vrlo dobre partije napokon je okrunio i prvim pogotkom protiv Sesvećana. Njegove glavne karakteristike, neustrašivost, probojnost, zavidna tehnika i dobar smisao za kombinatoriku, opet dolaze do izražaja i u proljetnom će nastavku zasigurno biti okosnica Karačićeve momčadi. U tandemu s brzonogim Zecom, činio bi mala čuda, ali vjerojatnost da zajedno nastave u ovom stilu i na proljeće gotovo je nikakva.

I to zbog činjenice da će Zec vrlo vjerojatno otići i iza sebe ostaviti veliku prazninu. Kao i na svim prethodnim utakmicama, tako je i u subotu bio u svom elementu. Neuhvatljiv, čudesnog driblinga i lakoće, stvorio je sam sebi nekoliko vrlo izglednih prilika, koje nije uspio realizirati.

Neprelazni Vidić

Momčad koja, uz ovaj dvojac, ima još najboljeg vratara, Blaževića, neprelaznog stopera Vidića i mladost koja kvalitetno asistira iskusnijima zaslužila mjesto iza lidera Dinama.

Karađole se pojavio na utakmici!

Premda je tek prije nekoliko dana napustio bolnicu i prebolio opasnu svinjsku gripu, prvi operativac “modrih” Marko Karađole, na veliko iznenađenje svih na stadionu, ipak se pojavio na subotnjoj utakmici s Croatijom iz Sesveta.

- Nisam mogao odoljeti, želja je bila jača od razuma. Najgore je prošlo i zato sam odlučio u posljednji tren doći na utakmicu. Kod kuće bih se samo grizao, a ovako sam prisustvovao našoj novoj pobjedi i zato je moje zadovoljstvo neizmjerno - kratko je rekao, vidljivo iscrpljen bolešću, Karađole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 01:23