IZBOR ZA PREDSJEDNIKA

Pogledajte čime se sve Igor Štimac bavio!

Štimac je bio nogometaš, menadžer, trener i funkcionar, vodio je Udrugu prvoligaša i bio dopredsjednik HNS-a, zna sve i svakoga u našem nogometu. Njegovi interesi sežu i izvan svijeta nogometa i sporta, u miljeu politike i biznisa ima brojne poznanike, prijatelje i poslovne suradnike.
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 10. studeni 2010. 13:43

SPLIT - Igor Štimac kandidirao se za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza jer je uvjeren da će biti bolji predsjednik od Vlatka Markovića. Štimčeva ambicija pogonjena je idejom da je sposobniji, bolji i kvalitetniji izbor nego što je to aktualni predsjednik.

Atraktivan za medije

Sa svoje 43 godine Štimac je već ispisao impresivan životni i poslovni curriculum. Stvarno je teško pronaći osobu u hrvatskom nogometu poput Štimca koja se okušala na svim razinama nogometa, ali i u različitim poslovnim i društvenim sferama.

Štimac je bio nogometaš, menadžer, trener i funkcionar, vodio je Udrugu prvoligaša i bio dopredsjednik HNS-a, zna sve i svakoga u našem nogometu. Njegovi interesi sežu i izvan svijeta nogometa i sporta, u miljeu politike i biznisa ima brojne poznanike, prijatelje i poslovne suradnike.

On je miljenik medija, a čak i oni koji su ga nekada nemilosrdno derali sad pušu u njegova jedra. Jer na medijskom planu Štimac je atraktivnija roba od Markovića.

Vlatko Marković je volonter pa i Štimac ističe da mu ne treba fotelja predsjednika HNS-a zbog novca iako se u Savezu zavrti sto milijuna kuna. Ali ta pozicija donosi moć, ugled i pozitivan imidž, a to su stvari na koje nitko ne može ostati ravnodušan.

Kampanja se zahuktala i sigurno da će u njoj biti udaraca ispod pojasa. Za one koji ga žele diskreditirati, Štimac je lagana meta jer dovoljno je u prvi plan izbaciti sve incidentne detalje iz njegove biografije, a njih je bilo poprilično.

Potencirat će se njegova veza s “polusvijetom” i osobama iz kriminalnog miljea. Iako je Štimac u ovoj kampanji priznao svoje grijehe iz prošlosti i rekao da se u međuvremenu promijenio, odrastao, popravio. I da ti “duhovi iz prošlosti” neće utjecati na njegov angažman u HNS-u.

Nakon izbora - zbogom?

Stalno se preispituje uloga Rene Sinovčića u Štimčevoj predsjedničkoj kampanji. Nije tajna da je vanjski suradnik Zadra jedan od jakih Štimčevih saveznika. No uz njega se stalno vrte afere. Iako istrage padaju zbog nedostatka dokaza, Sinovčić ne ide dobro uz novi Štimčev imidž.

Štimac često u svojim medijskim istupima naglašava da želi u Rusanovu uči čistih karata, s ekipom u kojoj neće biti osoba koje su sudjelovale u aferama ili se protiv njih vode bilo kakve predistražne radnje. U Rusanovoj dakle neće biti mjesta za Sinovčića, barem ne u prvom planu. Iako ga Štimac nije izmislio. Jer Sinovčić je svoj put od nogometnog suca do klupskog funkcionara i člana foruma HNS-a prošao u godinama vladavine Vlatka Markovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:21