ZAGREBOVI PROBLEMI

Štimac: Domaće pobjede ključ su ostanka u ligi

Zagrebaši nisu uspjeli kapitalizirati samopouzdanje nakon pobjede s Dinamom te su Čakovec napustili s četiri ‘komada’ u mreži i novim imenima na listi ozljeda

ZAGREB - Lud sam više zbog tih ozljeda. Dokad će nas to pratiti? - zapitao se nakon utakmice u Čakovcu Igor Štimac čiji nogometaši protiv Međimurja (4-2) nisu kapitalizirali samopouzdanje stečeno punim bodovnim plijenom u srazu s liderom prvenstva.

- Gotovo je nevjerojatna količina pehova koji nas prate. Svako malo zbog ozljeda ostanemo bez nekoliko igrača. Primjerice, u Čakovcu nisam namjeravao koristiti Oršulića. Išao je s nama da popuni broj u zapisniku jer još nije sasvim zaliječio ozljedu. Na kraju je morao ući u igru - rezimirao je trener Zagreba, koji odbija logičan zaključak da su njegovi nogometaši dobili krila nakon trijumfa nad vodećom momčadi prvenstva.

- Igrači su bili malo potrošeni, ali imali smo kvalitetnu pripremu ovih tjedan dana od Dinama.

Momčad Čečija Bogdana nije ga iznenadila.

- Znali smo da će ići maksimalno. U lošoj su situaciji i trebaju im bodovi.

Oni su nužni i Zagrebu koji se bori da bi sačuvao prvoligaški status.

- Svima nam je jasno da su domaće pobjede ključ ostanka u ligi.

Loš dojam “pjesnika” u ovoj sezoni relativno se može popraviti dobrim rezultatom u natjecanju za Kup. Štoviše, takvo što nameće se kao imperativ. Već u utorak u Kranjčevićevu ulicu stiže Segesta.

- Trenutačno tražim pravu formulu kako da budemo što kvalitetniji, a istodobno da sačuvam neke igrače za prvenstvo. U svakom slučaju, zbog brojnih ozljeda imam namjeru koristiti neke juniore.

Igoru Štimcu definitivno nije lako na klupi Zagreba. Nimalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:08