HRVATSKI KUP

Dinamo i Hajduk traže ‘pozitivu’ uoči derbija

Sredina tjedna rezervirana je za osminu finala Hrvatskog kupa
Zagreb, 171009.Stadion NK Zagreba, Kranjceviceva.Utakmica 1. T-com HNL izmedju NK Zagreba i NK Dinama Zagreb.Na slici: Sudac Dalibor Mlakar iskljucuje Ivana Krstanovica iz igre.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Sredina tjedna rezervirana je za osminu finala Hrvatskog kupa. Najpopularniji klubovi, Dinamo i Hajduk, igraju u srijedu te će protiv drugoligaša Vinogradara, odnosno Moslavine “kupovati” dobro ozračje uoči subotnjeg derbija.

U utorak su na rasporedu četiri prvoligaška obračuna i zato se pretpostavlja da će najlakše biti Zagrebu koji dočekuje pretposljednju momčad 2. HNL, sisačku Segestu. “Derbi Kupa” je podno Šubićevca gdje stiže Rijeka, a Igor Pamić vodi ovosezonski hit, Karlovac, u Varaždin. Inter bez većeg broja ozlijeđenih odlazi Osijeku koji ga je nedavno pobijedio 4-2, a Istra 1961 dočekuje Slaven Belupo. U srijedu je na rasporedu i jedini niželigaški obračun - drugoligaš Pomorac u Kostreni igra protiv trećeligaša Rudara iz Labina.

U osmini finala igra se jedna utakmica, a ove kalendarske godine odigrat će se i četvrtfinale (25. studenoga i 9. prosinca). Uoči toga dijela natjecanja više neće biti nositelja i ždrijeb će biti potpuno otvoren.

Parovi osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Istra 1961 - Slaven Belupo utorak, 14.00

Šibenik - Rijeka utorak, 17.00

Varteks - Karlovac utorak, 17.00

Zagreb - Segesta utorak, 17.00

Osijek - Inter utorak, 17.00

Dinamo - Vinogradar* srijeda, 14.00

Pomorac - Rudar srijeda, 14.00

Hajduk - Moslavina srijeda, 17.00

*Utakmica se igra u Mladini

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 11:44