NOVI ŠEF OSIJEKA

Špehar: Obveza je odazvati se na svaki poziv kluba

Jedan od najboljih igrača Osijeka u povijesti postao je predsjednik
Osijek, 160810Novi trener NK Osijeka Branko Karacic sa kohortasima nakon konferencije za novinare na kojoj je proglasen novim trenerom a clanovi uprave sa predsjednikom Kresimirom Bubalom dali ostavke.Foto: Dorian Horvat / Cropix
 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - Robert Špehar bit će novi predsjednik NK Osijek. Prihvatio je ponudu nakon što su je odbili gotovo svi relevantni gospodarski čimbenici Osijeka, te se tako vraća u Gradski vrt nakon punih šest godina.

Sve je dogovoreno i s politikom, odnosno Gradom Osijekom na čijem je čelu dojučerašnji predsjednik kluba Krešimir Bubalo, koji je sudjelovao u razgovorima sa Špeharom, a inicijativa je došla od Bubalova koalicijskog partnera i predsjednika Gradskog vijeća Gordana Matkovića.

Vratiti Osijek u Europu

On će pak u novom sazivu biti direktor kluba. Matković je doduše prvotno Špehara zamislio kao sportskog direktora, no kad su gospodarstvenici krenuli redom odbijati ponuđenu dužnost, Špehar je prihvatio i ovaj poziv.

- Uvijek sam govorio da mi je obveza odazvati se na svaki poziv iz NK Osijeka. Nije bilo dvojbi kada je stigao i i ovaj poziv, premda sam i sam očekivao da će to biti nešto vezano uz struku. No, ispalo je tako i prihvatio sam kandidaturu za predsjednika s dva velika cilja: vratiti Osijek u vrh hrvatskog nogometa i u Europu - rekao je Špehar, te nastavio:

- Ovo je za mene nova pozicija, ali imam viziju i spreman sam je provesti. Drago mi je što će Grad i dalje ostati uz klub, kao i svi veliki sponzori, a ja vjerujem da svojim poznanstvima i iskustvom mogu pridonijeti i na tom području - istaknuo je Špehar i dodao da će paralelno biti i blizu terena, odnosno momčadi i struke.

Iako je u akciju “Špehar predsjednik” politika duboko involvirana, njega ipak ne treba promatrati kroz političku prizmu. Špehar naime nikada nije bio politički aktivan pa bi s te strane trebao biti prihvaljiv svim političkim opcijama u gradu - i poziciji i opoziciji.

Financijski neovisan

Njegovo preuzimanje predsjedničke dužnosti, nadaju se u klubu, moglo bi donijeti i određenu prekretnicu u odnosu prema klubu te da on zbog politike više ne bude točka razdora, nego spajanja. Špehar je i financijski neovisan. U karijeri je dovoljno zaradio i sad želi pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:23