DVOBOJ NA DE KUIPU

RIJEKA U ROTTERDAMU ŽELI BOD Feyenoord je doma nepobjediv, ali sada im dolazi Andrej Kramarić...

 Tea Cimas / CROPIX

Namjerava li zaista u Rotterdamu tražiti odskočnu dasku do europskog proljeća, Matjaž Kek morat će u četvrtak parkirati autobus u kaznenom prostoru i čekati priliku za Kramarićev bijeg.

Svaki drugi izbor čini se unaprijed osuđenim na propast jer je Feyenoord u protekla dva mjeseca na De Kuipu izgradio neosvojivu tvrđavu.

Serijom od pet pobjeda u nizozemskom prvenstvu momčad Freda Ruttena stigla je do trećeg mjesta na ljestvici. Pritom je na domaćem terenu gostima prepuštala mrvice. 4-0 protiv Groningena, 2-1 protiv Heraclesa, 2-0 protiv Zvollea te 2-1 pobjeda protiv Standarda u skupini Europske lige. Feyenoordovi navijači, mjerna jedinica za lojalnost, cijelo su vrijeme punili tribine svoje arene gotovo do posljednjeg mjesta i momčad je u prosjeku gledalo 45 tisuća fanova. Jedino odstupanje od pravila dogodilo se baš u međunarodnom dvoboju, sudar sa sastavom iz Liegea gledalo je “samo” 33 tisuće.

- U protekla dva mjeseca ova momčad kontinuirano pokazuje potencijal, rast i volju za napredovanjem. Primili smo samo sedam golova u deset utakmica nacionalne lige što je dokaz da su dečki spremni podmetnuti leđa jedni za druge. Napadamo s jedanaestoricom i branimo se s jedanaestoricom. Takav pristup želim vidjeti i protiv Rijeke - najavljuje utakmicu Rutten.

Riječke nogometaše na aerodromu u Rotterdamu dočekali su magla i rijetki lovci na autograme. U večernjim satima momčad je odradila trening na De Kuipu, u konkurenciji su svi igrači koji su iznijeli posljednje utakmice. Kek ne računa na rekonvalescente Kneževića i Maleša te na Ermina Zeca, koji je Kantridu shvatio kao zaustavni “boks” do sljedećeg izazova u karijeri.

- Došli smo po pozitivan rezultat. Sanjamo o pobjedi, iako bi nam objektivno i bod puno značio na putu prema prezimljavanju u Europi. Na Kantridi smo se prije dva tjedna uvjerili da se možemo ravnopravno nositi s Feyenoordom - kaže Zoran Kvržić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 11:00