STRPLJEN SPAŠEN

Reja: Anasa Sharbinija isplati se čekati

Anas Sharbini očito još prolazi fazu aklimatizacije. Navijači pokazuju sve manje razumijevanja za njegove loše igre
 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT- Edoardo Reja pokušava zaštititi Anasa Sharbinija, 22-godišnjeg nogometaša koji je ovoga ljeta zajedno s tri godine starijim bratom Ahmadom u transferu teškom gotovo 20 milijuna kuna prešao iz Rijeke u Hajduk.

- Anasa Sharbinija isplati se čekati. On je briljantan potencijal! - ustvrdio je Reja iako mladi Grobničanin u dresu Hajduka još ne pokazuje igre dostojne svog renomea. I novca koji je za njega utrošen.

Od braće Sharbini, posebice od Anasa, potencijalnog reprezentativca i neosporno jednog od najpotentnijih ofenzivnih veznjaka u HNL-u, u Hajduku su očekivali puno više od onoga što dosad pruža.

Potpisujući ugovor s braćom Sharbini i keširajući u ovo vrijeme recesije nevjerojatan iznos njihovu bivšem klubu Rijeci, predsjednik Hajduka Joško Svaguša je ustvrdio:

- Na ovom poslu ćemo odlično zaraditi, a Anas Sharbini napravit će najveći transfer u povijesti kluba kad se bude prodavao u inozemstvo!

No, danas, tri i pol mjeseca poslije, stvari nisu baš tako ružičaste. Stariji Sharbini, Ahmad, rijetko igra, zbog ozljeda nikako da uhvati kontinuitet nastupa i još čeka na svoj prvi gol u dresu splitskih “bijelih”.

- Ahmad je dugo pauzirao da bismo od njega mogli očekivati nešto više - istaknuo je Reja poslije Osijeka govoreći o učinku “bijele devetke”.

Mlađi brat Anas traži svoju formu, ni njega neće gol, dosad je zabio tri gola u 11 prvenstvenih nastupa, zadnji put protiv C. Sesveta sa 11 metara. A tada mu je publika iziritirana dotadašnjim promašajima zviždala!?

- Anas mora pronaći samopouzdanje i sigurnost. On ima potencijal i fantastične predispozicije, ali još nije na maksimalnoj razini svojih mogućnosti. Ovo što sada pokazuje samo je 60-70 posto njegovih mogućnosti - objašnjava trener Hajduka.

Mlađi Sharbini svjestan je svoje pozicije, nije obeshrabren i silno je željan dokazivanja. Najveću istinu oko njegova statusa u Hajduku izrekao je trener Reja.

- Ne želim nikoga podcijeniti, no igrati u Hajduku nije isto što i igrati u nekom drugom klubu. Anas je u Rijeci mogao jednu utakmicu odigrati bolje, a drugu lošije. Ovdje se mora naučiti da svaku utakmicu mora odigra sto posto. Jednostavno, zahtjevi i apetiti Hajduka puno su veći.

Anasov hendikep može biti činjenica da je riječ o pomalo osjetljivom mladiću, pa čak i sramežljivom, netipičnom za nogometno okružje.

- Svi ga čekamo da proigra i da pokaže sve najbolje što zna. On je igrač koji je sposoban napraviti razliku. Bit će dobar, ne brinite - uvjerava Reja koji kaže da nije nezadovoljan Anasovim učinkom. Talijan ističe da je pokazao drugu dimenziju, puno se žrtvovao za momčad, odrađivao je zadatke u defanzivi...

Ali složit će se i Reja da Hajduk nije potrošio toliki novac da bi dobio “stopera”, uostalom stopera možete istesati od stolca, a od Anasa Sharbinija očekuje se da bude Hajdukov Cristiano Ronaldo ili barem Antonio Cassano kad već nosi broj 99 na leđima...

Hajduku je svaka sljedeća pobjeda najvažnija

Svaka pobjeda je važna, Hajduku posebno u ovoj situaciji kada se traži kontinuitet pobjeda i priprema atmosfera za ključni meč jeseni protiv Zagreba na Poljudu u revanšu četvrtfinala Kupa. Hajduk je Osječane dobio s(p)retno. Jugović je igrao rukom, sudac Bebek ocijenio je da je situacija za najstrožu kaznu, a Ibričić je ispunio obećanje, popravio svoju statistiku i zabio 7. gol u prvenstvu.

Iako je Osijek pokazao vjerojatno najviše od svih momčadi koje su ove jeseni gostovale na Poljudu, vratili su se u Gradski vrt praznih ruku. Ali Hajduk je imao velikih problema sa Steinbrucknerovom momčadi koja je sastavljena od mladih i potentnih nogometaša željnih nadigravanja. Vida i Knežević biseri su iz osječkog vrta.

- Oni su mladi i svi trče - zgodno je primijetio Hajdukov strateg Reja. Iako nije riješen problem neefikasnosti, čini se najvažnije da hajdukovci sada imaju mir za dvije završne utakmice polusezone, prvo za subotnje gostovanje u Stanovima kod Zadra, a onda i za kvalifikacijski meč protiv Štimčeva Zagreba na Poljudu.

Igrač, nastupi za Hajduk u HNL-u, golovi

Ahmad Sharbini 5/0

Anas Sharbini 11/3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 14:25