NA DOBROM PUTU

Reflektore s derbija Zvezde i Partizana 'oteo’ je - VELIKI ŽUTI!

Probijajući se kroz hordu Delija uoči utakmice, i skrivajući pogled u asfaltu, vrlo se lako osjeti napetost i napaljenost. Crvena zvezda ima 14.500 pretplatnika, a na svakoj utakmici u prosjeku 10 tisuća ljudi. Jedini pad osjeća se na članovima kluba koji su spali na samo 9.600. Članovi/sociosi će ove godine birati novog predsjednika kluba. Vladan Lukić zasad nema oporbu, a vjerojatno je i neće biti ako Zvezda podigne barem jednu kantu.

- Stvar je u najvećoj mjeri u Robiju, ljudi osjećaju njegovu vibru i sanjaju da je pokrenuo nešto sjajno, da se dogodio neki kliker koji će Zvezdu vratiti u vrh srpskog nogometa - priča nam novinar Pressa i kroničar Crvene zvezde, Darjan Nedeljković.

Pljesak pri ulasku u konferenciju za medije nakon dvoboja potvrdio je njegove riječi. Žuti je nakon 15 mjeseci strpljivog rada i tvrdoglavog forsiranja vlastitog stila igre, Zvezdine tika-take, napokon dočekao potpunu potvrdu. Jest, svi mu vjeruju i bespogovorno ga slijede, ali nedostajala je ovakva, golema pobjeda da i oni posljednji bastioni nepovjerenja utihnu. A ovaj trijumf od 2:0 to svakako i jest!

- Moja najveća pobjeda u trenerskoj karijeri? Bit će, ali nakon uzvrata polufinala Kupa - kazao je mirno nakon utakmice.

Prosinečki se ne služi demagogijom, otvoren je i izravan, i zato ga mediji, kao i javnost, cijene. A on pak na svoj karakter gura i pomirljivost, neku posve novu nogometnu svakodnevicu, pa presice s Avramom Grantom izgledaju kao najave i odjave Labuđeg jezera, a ne vrućeg i zapaljivog gradskog derbija.

'Zvezda na putu svrgavanja Partizana’, pišu mediji dan nakon euforične noći, koju su navijači Zvezde čekali od 2010. godine, kada su posljednji put osvojili neki trofej, Kup Srbije. Jedina kritika na račun momčadi koju vodi Prosinečki odnosi se na događaj nakon završetka utakmice, kada su Zvezdini igrači, zajedno s navijačima, pjevali uvredljive pjesme o Partizanu i njegovim navijačima.

Sve što su njegovi prethodnici stvarali godinama, Avram Grant je na putu da sruši u svega tri tjedna. U srijedu je pod veliki upitnik stavljen Kup, a u sljedeća tri tjedna pitanje je kako će se ova utakmica odraziti na velikih, ali ne i nedostižnih, šest bodova prednosti u prvenstvu.

- Partizan je bio bolji - u glavu će bez skrivanja i albija Prosinečki. - Mi smo u prošlim derbijima igrali, a Partizan zabijao. Ovoga se puta stvar promijenila.

I tu je tajna. Dobro, možda i u amajliji koju su mu poslali navijači uoči derbija, a glasnogovornik kluba odnio prekinuvši 'tihu’ karantenu dva sata uoči derbija.

- Robi je danas iznimno talentiran trener, ali ima sve karakteristike da za pet godina postane vrhunski - odaju srpski novinari kako gledaju na njegovu trenersku pojavu. - Ako ove sezone uzme samo jedan trofej, njegov vijek trajanja bit će beskonačan na klupi Zvezde.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:33