PODRŠKA S TRIBINA

REAL - DINAMO: Na mitski Bernabeu stiže 60.000 ljudi!

Zagreb, 151210.Stadion Maksimir. Euroliga, nogometna utakmica 6. kola skupine D, susret izmedju NK Dinama i grckog PAOK-a F. C.Na slici: navijaci Dinama, BBB. Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Među Hrvatima u Madridu najpopularnije su utakmice Dinama, reprezentacije i presice Zdravka Mamića! Jasno nam je za prve dvije, ali treća...

- Pa nije moguće da je toliko lud - čudi se Ivica Čvek, stari poznanik iz Zagreba koji je već 12. godinu na privremenom radu u Madridu.

- Došao sam raditi preko ljeta i na koncu ostao ovdje - pojašnjava nam Čvek koji je ovih dana na usluzi prijateljima iz Zagreba, a pobrinuo se i za novinarsku ekipu iz Hrvatske.

- Madrid je čudo - otkriva nam. Kaže kako se ekipa “Croata” skuplja u pizzeriji Korčula u okolici Madrida.

- Tamo smo na svakoj tekmi repke i Dinama, ali i kada Mamić najavi presicu - smije se Čvek.

- Kažete kriza? I ovdje je jako loše. Kažu nam da smo nakon Grčke i mi na redu. A tako se lijepo živjelo ovdje prije nego su uveli euro - s nostalgijom će naš sugovornik, koji priznaje kako nema namjeru vratiti se u Hrvatsku.

- Srce želi, ali svaki put kada se čujem s nekim iz Zagreba odmah se ohladim od te pomisli... - kazao je Čvek i otišao na aerodrom po novu garnituru Hrvata koji su stigli na utakmicu u Madrid. Gostujućim je navijačima prodano dvije tisuće ulaznica.

Većina navijača Dinama stigla je u ponedjeljak. Najavili su se veterani BBB-a, ali i kibici sa zapadne i istočne tribine koji ne žele propustiti Dinamo na mitskom Bernabeuu. Domaćini tvrde da bi zbog euforije velikom serijom, na stadionu moglo biti oko 60 tisuća navijača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:56