BOMBA JE SERVIRANA...

Zdravko Mamić izlazi na izbore: Iz očaja ulazim u politiku da frajere koji pojma nemaju tata nauči poslu!

'Nije normalno da sudbinu tako važnih pitanja kroje frajeri koji nemaju pojma. Čini mi se da je taj Bernardić jedini koji razumije stvari. Ja s Kregarom ne bih mogao hodati istom stranom ulice...'
 Drago Sopta/CROPIX

Dio Dinamove ekspedicije otišao je prije utakmice na izlet u Toledo. No, u autobusu svoje mjesto nije zauzeo Zdravko Mamić. On je ostao okružen svojim najbližim prijateljima i u okrilju ekskluzivnog hotela u centru Madrida odbrojavao sate do utakmice. Atmosferu mu nije pokvario ni dolazak tri novinara u potrazi za ekskluzivom. Upravo suprotno. Sjeo je s nama i servirao bombu:

- Na idućim lokalnim izborima ide lista Zdravka Mamića - iznenadio nas je. Nakon te rečenice u hotelu “Westin palace” nastupila je tišina...

- Evo, sad imate naslovnicu - nasmijao se Dinamov gazda i krenuo u pojašnjenje:

- Budite sigurni da ću ja biti direktno kandidat ili će moja ekipa biti u borbi za Skupštinu. Jer, dosta mi je toga. Iako je moj posao nogomet, moram iz očaja ući u političke vode. Nije normalno da sudbinu tako važnih pitanja kroje frajeri koji nemaju pojma. Neka dođu tati da nauče posao - objasnio je Mamić svoje najnovije afinitete.

Perezu žao zbog Modrića

- Dinamo ne može naprijed u ovakvom okruženju. Naš klub mora imati lobi u vlasti i imat će ga. Ako je Holjevac s dva mandata partner, onda ću biti i ja - tumači Mamić, koji tek u jednom čovjeku vidi priliku za suradnju.

- Čini mi se da je taj Bernardić jedini koji razumije stvari. Mlad je i sportaš. Recimo, ja s Kregarom ne bih mogao hodati istom stranom ulice, ali s ovim... Znate, pa ne mogu nama ljudi koji vode Holding, koji pak ima milijardu i pol kuna gubitaka, soliti pamet i govoriti kako se radi. Ej, nama u Dinamu koji smo u plusu - završio je Mamić poglavlje o politici i prebacio se na ležernije teme. Otkriva nam kako je i sam začuđen statusom koji je Dinamo imao ovih dana u prijestolnici Španjolske.

- Pa bio sam s Perezom dva i pol sata na sastanku, a onda je još tri sata proveo s našim ljudima iz kluba na večeri. Snimile su nas kamere i cijelu večer se vrtjelo na televiziji.

Prvi plodovi novog prijateljstva već su plasirani u javnost.

- Real Madrid će poslati svoje juniore na Ramljakov memorijal. A to je samo prvo poglavlje suradnje - zagonetno će maksimirski gazda, koji je s Perezom razmijenio poklone.

- Perez nam je poklonio jedno nalivpero i rekao: “Ovo je simbolika”. Pametnom dosta - tumači Mamić, koji je otkrio kako je Real razmišljao o Modriću.

- Žao im je što ga nisu kupili.

- Evo, sada će imati priliku za Kovačića - netko je dobacio.

Šibeniku nije kao Zadar

- E sad - nasmijao se Mamić. No, osmijeh je nestao s lica kada je netko spomenuo da kuća gori. U HNL-u slijedi bankrot za bakrotom.

- Sve što sam rekao prije sada se, nažalost, ostvaruje. Ali, imate krivi stav da je HNS kriv za to. On mora organizirati natjecanje, red i sustav. Ne može Savez biti odgovoran za financiranje. Pa to je valjda dužnost lokalne vlasti. Pa tko je kriv Šibeniku što se nije razvio kao Zadar - kazao je Mamić, koji se nada kako će najnoviji uspjesi reprezentacije značiti i uzlet HR nogometa.

- Sada smo osigurali financije. Za godinu i pol imat ćemo Ligu 10 četverokružno. Pa Dinamo u LP. Sve su to stvari koje će imati utjecaj na naš nogomet, no treba nam potpora te politike koja se prema sportu ponaša kao prema neželjenom djetetu - završio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 10:41