INTER POMAZILA SREĆA

Pronašli pojačanje na pogrebu! Stephan Vujcic oduševio Zaprešićane, a stigao samo s hrpom DVD-a

Pojačanje? Iskreno, na prvu nije zvučalo tako. Radilo se o Stephanu Vujcicu, 25-godišnjem Nijemcu pristiglom iz Rabotničkog. Iskreno, potpunom anonimcu
 Tomislav Krišto/ CROPIX

- Imamo pojačanje! - uskliknuo je u slušalicu Branko Laljak posljednjeg dana prijelaznog roka.

Pojačanje? Iskreno, na prvu nije zvučalo tako. Radilo se o Stephanu Vujcicu, 25-godišnjem Nijemcu pristiglom iz Rabotničkog. Iskreno, potpunom anonimcu, barem za hrvatske nogometne krugove. A onda je krenulo:

- S njim zaokružujemo vezni red - ustvrdio je Ilija Lončarević, koji inače rijetko dijeli komplimente.

- Na osnovu prvih treninga, taj će dečko unaprijediti našu igru - koji dan kasnije nadovezala se i Ilijina desna ruka, Damir Mužek.

Svima su bila puna usta momka koji je komplimente opravdao. U debiju za Inter, u miniderbiju kola s Rijekom, Vujcic je bio ponajbolji igrač utakmice. Na mjestu zadnjeg veznog “riljao” je svih 90 minuta, držao ritam, razbijao suparničke napade, osvajao lopte i trkom pokrivao gotovo svaki centimetar terena. Uz Tomu Šarića na mjestu zadnjeg veznog pokazao je da je doista pojačanje. Ali, tko je uopće Stephan Vujcic i kako je dospio do Zaprešića?

Sve se odigralo prilikom pogreba oca Aleksandra Trajkovskog. Laljak je tamo putem Stephanovog oca Slobodana, inače predsjednika agencije za marketing i prodaju TV prava UF, danas Sportfive, upoznao momka koji je odrađivao ugovor u Rabotničkom. U Zaprešić se vratio s nekoliko video materijala, a uskoro su svi ostali iznenađeni. Ugodno iznenađeni. Na DVD-ima je Vujcic (ne 'Vujčić’, jer ima samo njemačku putovnicu), izgledao impresivno... Vrhuška se kluba nasmijala, ozarila i krenula u akciju. Ništa se međutim nije moglo prije ljeta, a potom i kraja kvalifikacija za Europsku ligu, budući je Rabotnički dospio do 4. pretkola i ispao od Lazija.

- Je, igrao sam Europu, ali ovo je najviša stepenica moje karijere - priznat će na posve solidnom hrvatskom, koji do dolaska u Makedoniju uopće nije pričao. - To je i bio jedan od razloga moga odlaska; majka mi je, naime, Njemica, a otac mi je napola Hrvat, napola Srbin. I stoga sam silno želio naučiti jezik, kulturu i razviti dalje svoju karijeru.

Vujcic je nogometnu diplomu zaradio u HSV-ovoj akademiji nogometa, no nakon juniorskog staža put ga je odveo u 500-injak km udaljeni Kiel, u tamošnjeg trećeligaša Holstein.

- U tih pet godina balansirali smo između treće i četvrte lige, nogomet je bio solidan, ali razina kluba vrlo, vrlo pristojna. Holstein ima velik potencijal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 06:37