MAMIĆ PRESRETAN

POVRATAK ZABORAVLJENIH MODRIH ASOVA Dinamu se vraćaju Taravel i Junior Fernandes

S njima dvojicom, Dinamo će zaokružiti respektabilan sastav koji bi imao što za pokazati u skupini Europske lige
 AFP

U Maksimiru je sve podređeno utakmici s Petrolulom. Svjesni kako će im uzvrat protiv Rumunja bitno odrediti ostatak sezone u Dinamu ništa ne prepuštaju slučaju. Zoran Mamić smanjio je intenzitet treninga kako bi momčad svježe i odmorna dočekala uzvratnu utakmicu play offa Europske lige. U utorak su imali trening poslijepodne a isti raspored imaju i u srijedu nakon čega se momčad seli u klupski hotel gdje će dočekati dvoboj koji im otvara lijepu perspektivu.

Naime, nakon Petrolula slijedi derbi na Poljudu pa stanka zbog reprezentacije tijekom koje će se treninzima priključiti belgijski stoper Jeremy Taravel. Nema dvojbe kako su njegov povrataj u Dinamu čekali kao 'ozebli sunce' jer upravo je obrana bila najslabija karika u dosadašnjem dijelu sezone.

Nakon Taravela koji bi mogao konkurirati već za dvoboj 8. kola HNL-a koji Dinamo igra u Maksimiru s Istrom, vrlo brzo se očekuje i priključivanje Juniora Fernandesa koji je u potpunosti zalječio ozlijedu križnih ligamenata i trenutno radi prema posebnom programu.

S njima dvojicom, Dinamo će zaokružiti respektabilan sastav koji bi imao što za pokazati u skupini Europske lige čiji je ždrijeb već u petak. Naravno, pod uvjetom da Petrolul ne kreira senzaciju i nadoknadi 3-1 iz prve utakmice. Prema sadašnjim projekcijama, Dinamo je trenutno u trećoj jakosnoj skupini Europske lige. Ispred njega su švicarski Young Boys odnosno španjolski Real Sociedad. Engleski predstavnik Everton nalazi se na posljednjem mjestu druge skupine i ako se poklope neki rezultati, prvak Hrvatske bi mogao završiti u toj skupini što donosi lakše protivnike. Za takav rasplet može im pomoći i Hajduk koji bi eventualnim izbacivanjem Dnjipropetrovka gurnuo Dinamo jedno mjesto bliže toj drugoj skupini...

No, u Dinamu ne žele raditi ražanj dok je zec u šumi. Prolaskom Petrolula ostvarili bi prvi cilj koji su stavili pred sebe; skupinu u europskom natjecanju. Sve ostalo što dođe nakon toga biti će bonus za momčad koja je još uvijek u stvaranju i od koje se prave stvari očekuju tek slijedeće sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 08:37