NEDJELJNA MATINEJA

POVRATAK U TRNJU Taravel se vraća do Celtica? Fernandes još nije spreman za ozbiljne stvari

Taravel i Fernandes upisali su svoj prvi nastup protiv NK Trnja za Dinamo II u 3. HNL zapad

Sedam mjeseci na travnjaku nije bilo Jeremyja Taravela, pet mjeseci Juniora Fernandesa. Koliko puta je Zoran Mamić u tom razdoblju spomenuo njihovo ime, naglašavao da će Dinamo nakon njihova povratka biti jači. E pa, nakon dugog oporavka od ozljeda - Taravelu su stradali ligamenti koljena, a Fernandes je slomio nogu - vratili su se u nedjelju na trećeligaškom travnjaku.

Upoznali su se obojica s jednim starim zagrebačkim običajem, nedjeljnom “matinejom”, utakmicama u prijepodnevnim satima koje, nažalost, žive uglavnom još samo u Trnju. Tako su Taravel i Fernandes jučer u 11 sati upisali svoj prvi nastup nakon toliko mjeseci izbivanja protiv NK Trnja za Dinamo II u prvenstvenom dvoboju 3. HNL zapad.

Ne može se reći da su bili uspješni, štoviše, pisat će se da je druga Dinamova momčad koju vodi Sreten Ćuk prvi poraz (2:3) upisala u 4. kolu baš s njima dvojicom u sastavu. Iako, ne može se reći da su za taj poraz previše krivi. Jeremy Taravel igrao je prvih 45 minuta, zapamtili smo jedno uklizavanje u 7. minuti koje bi trebalo biti dokaz da se ne boji duela i opasnih startova. Podsjetimo, baš mu je zbog uklizavanja i stradalo koljeno...

Na poluvremenu je Trnje vodilo 1:0, Jeremyja je zamijenio njegov mlađi brat Nicolas, ispada da je stariji brat ipak bolji jer u nastavku je Trnje stvorilo puno prilika, na kraju i slavilo. A u 70. minuti u igru je ušao i Junior Fernandes. Kod njega u tih 20 minuta nismo vidjeli ništa posebno, imao je dva kontakta s loptom, dojam je da se čuvao i tek pomalo privikavao na loptu i utakmicu.

Jeremy Taravel nakon utakmice bio je ipak zadovoljan svojim stanjem.

- Osjećam se dobro. Prva utakmica nakon toliko vremena nije bila lagana ali sve je prošlo dobro. Ništa me ne boli, to je najvažnije - rekao je Taravel, kojega smo podsjetili na situaciju iz 7. minute kada je bez straha uklizao i izbacio loptu u aut.

- Ne bojim se! Treniram neko vrijeme s prvom momčadi, taj prvi strah je iza mene. Mentalno sam spreman, ali jasno, nisam još sto posto fit i u pravoj formi. Trebat će mi nekoliko utakmica da se vratim u stanje u kojem sam bio prije ozljede, treba mi se vratiti taj osjećaj za igru, još čekam pravu formu. Glavno je da je danas sve prošlo, bez ikakvog problema, sad me čeka u srijedu utakmica u Kupu za prvu momčad, a onda ćemo vidjeti koliko ću brzo igrati i prave, ozbiljne utakmice - rekao je Taravel, koji doista djeluje samouvjereno pa nam je čak kazao da se nada da bi mogao konkurirati na utakmici sa Celticom u Europskoj ligi za desetak dana.

- Ne znam, vidjet ćemo, ali ja bih to volio. Možda, nije nemoguće - potvrdio je svoju želju Francuz, koji se nasmijao na naš zaključak da je svojim povratkom nogometu izbacio svog mlađeg brata iz prve momčadi Dinama II.

- Ha-ha, ispalo je tako da je zbog mene morao sjediti na klupi, ali nakon ovoga ja se vraćam u momčad Zorana Mamića, a on će se vratiti u prvih 11.

Kratko je prokomentirao i situaciju sa svojim ugovorom. Naime, Dinamo je stavio opciju da ga ne mora plaćati ako bude imao problema s koljenom, međutim, unatoč ozljedi, Modri su mu redovito isplaćivali ugovorne rate.

- To je dobro, jako dobro, nemam što reći.

Junior Fernandes pak, samo se smješkao, ionako nije čovjek od velikih riječi, a još uvijek nije naučio hrvatski pa mu je teško komunicirati. Uspjeli smo shvatiti da ga noga više ne boli i da je zadovoljan kako napreduje oporavak.

- Dobro je, dobro je - mahnuo nam je Fernandes, a na pitanje bi li i on možda mogao zaigrati već protiv Celtica, samo je odmahnuo glavom i napravio grimasu u smislu - sačuvaj Bože.

Definitivno, on još nije spreman za ozbiljne stvari, Taravel je u tom pogledu nekoliko koraka ispred njega.

Taravel

"Igrao je prvih 45 minuta, zapamtili smo jedno uklizavanje u 7. minuti koje bi trebalo biti dokaz da se ne boji duela i opasnih startova"

Fernandes

"Igrao je zadnjih 20 minuta, imao je tek dva kontakta s loptom, dojam je da se ipak čuvao i tek pomalo privikavao na loptu i utakmicu"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 11:56