PROZIVKA U PONDJELJAK

Poklepović računa na Ibričića, sigurno odlazi vratar Tomić!

Od ponedjeljka će nogometaši Hajduka opet biti u punom pogonu. Trener Špaco Poklepović počinje pripreme za novu sezonu
 Joško Ponoš / Cropix

ZAGREB - Hajduk u ponedjeljak ima dvije prozivke! Ujutro prva momčad, popodne svi ostali. Prepoznaje se u tome Poklepovićev rukopis: meštar od iskustva u stanju je istodobno voditi aktualnu momčad za prvenstvo i pripremati one koji će kroz tu aktualnu momčad pomalo stasati.

Poklepović je ovo drugo radio Tomislavu Iviću s igračima generacije Zlatka Vujovića i Ivana Gudelja. Za prvu momčad se još uvijek računa s Ibričićem jer još nije realizirao odlazak, ali sigurno odlazi vratar Tomić i do petka je zadnji rok kad svoje mora reći “grupacija Livaja”. Sve što Uprava traži rješavajući velike probleme s prekipjelim fondom igrača mora potpisati i Poklepović. Njemu je žao što ostaje bez Skoke i Rubila, ali moglo bi se dogoditi da ode i kapetan Andrić.

Špaco traži golgetera

U prilog Poklepoviću idu vijesti da bi mogao ostati Vejić, što bi uz Pandžu, Maloču i Buljate činilo dobar fond igrača za najužu obranu. Hajduk u pojačanju nije postigao ništa jer je Poklepović tražio golgetera, ali pod uvjetom da se ne kupuje ako nije izrazito bolji od onoga što Hajduk već ima. Poklepović je htio Zeca, ali to je propalo. Ostaje, dakle, na domaćim imenima: Vukušić, Čop, Tićinović, Oremuš, Tomasov, pa Cernat i dva Sharbinija...

Velika je stvar za Hajduk ako ne ode Strinić koji se ne doživljava samo kao obrambeni igrač. Hajduk će se za onu popodnevnu prozivku mlađih igrača, potencijalnih prvotimaca, ojačati pomno probranom selekcijom među posuđenim igračima u susjedstvu, od kojih bi se moglo stvoriti još jedan tim.

Urušavanje domina?

Poklepovićev rukopis je prepoznatljiv, ide se na prvenstvo, u Europu ako može što dalje, te stvaranje budućnosti. No, vijest o dovođenju Zorana Vulića na koordinatorsku funkciju iznad šefa omladinske škole Gorana Vučevića može izazvati pitanja tko što tu radi i onda je to poput domina kad se počne urušavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:27