HAJDUK - OSIJEK 3:1

Na krilima Vukušića, Anasa i Tomasova Hajduk stigao na četiri boda od Dinama

Hajduk je na Poljudu u 11. kolu MaxTV Prve lige svladao Osijek 3-1. Pogotke su postigli Vukušić (10, 39) i Tomasov (39), dok je Osječane nakratko vratio u igru Ljubojević (31)

Hajduk je iskoristio nenadanu šansu koja mu se ukazala nakon što je Dinamo kiksao u Stanovima. Pobjedom protiv Osijeka na Poljudu, Splićani su se opet približili na četiri boda zaostatka iza lidera prvenstva

Ovakav epilog nakon 11. prvenstvenog kola vraća dozu neizvjesnosti u Prvu HNL-u, čini se da zima ipak neće biti baš tako monotona i predvidiva. Momčad Krasimira Balakova morala se dobro potruditi da dobije Osječane koji na Poljud nisu stigli s defanzivnim gardom. Naprotiv, došli su se nadigravati i bili su u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Išla im je na ruku i prilično propusna obrana “bijelih”, svaki centaršut donosio je paniku pred Subašićem, a stoperska linija Inoha - Maloča doimala se nesigurnom.

U defanzivi je škripalo, ali je zato ofenzivni segment u igri Hajduka funkcionirao. Dvostruki strijelac bio je Ante Vukušić koji se potvrdio kao hladnokrvni egzekutor, dvije šanse - dva gola.

Zabio je i Marin Tomasov koji je tako s novim ugovorom ili bez njega najbolji igrač Hajduka u ovoj sezoni, a i službeno prvi klupski strijelac sa šest golova.

Nismo vidjeli povratak Drage Gabrića iako je Balakov najavio da će 99,9 posto biti na klupi. No čini se da taj postotak više ništa ne garantira u hrvatskom nogometu...

HAJDUK - OSIJEK 3:1

HAJDUK: Subašić - James, Maloča, Inoha, Lima - Brkljača, Luštica (od 46. Trebotić) - Tomasov, An. Sharbini, Vukušić (od 83. Tičinović) - Ah. Sharbini (od 68. Lendrić).

OSIJEK: Kardum - Ibriks, Smoje, Gavrić, Vrgoč - Šorša, Lešković, Lukačević - Miličević (od 66. Prijić), Babić - Ljubojević (od 71. Maglica).

1. minuta: utakmica je počela, na prohladnom Poljudu ima između pet i šest tisuća navijača.

7. minuta: iako je Hajduk zagospodario terenom, prvu pravu priliku imao je Osijek. Obrana Hajduka poklonila je prolaz Ivanu Miličevića, ali on je pucao pokraj gola.

9. minuta: dvije solidne prilike Hajduka: prvo je Brkljača efektnim udarcem prisilio Karduma na lijepu paradu,a nakon udarca iz kuta Ahmad nije konkretan u završnici.

10. minuta: GOOOOOOOOL!!! Hajduk vodi 1-0 nakon pogotka Ante Vukušića, koji je zabio odbijanac od vratnice nakon udarca Anasa Sharbinija.

12. minuta: James je imao lijepu priliku za udarac nakon asistencije Tomasova, ali nije bio priseban.

17. minuta: opet opasnost pored Kardumovim vratima koju potpisuje Anas: nakon njegova odličnog udarca, kojeg vratar Osijeka odbija, pokušava i brat mu Ahmad, ali neuspješno.

23 minuta: Vukušić opet u prilici za udarac, ali neprecizan je iskosa.

25. minuta: Hajduk kontrolira utakmicu, a na tribinama je svakom minutom sve više navijača... Brojka se trenutačno kreće oko 8000...

29. minuta: Osijek se već nekoliko puta otvarao u protunapadima, kao što je to sada napravio Šorša, ali osim prilike Miličevića na početku, nisu opasnije zaprijetili Subašiću. Nedostaje im točnije zadnje dodavanje.

31. minuta: GOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!! 1-1 na Poljudu, gol je postigao Goran Ljubojević!!!! Hajduk je jeftino primio izjendačujući pogodak nakon kornera na kojeg Subašić nije istrčao, a Ljubojević se samo naklonio za izjednačenje.

36. minuta: Anas je i dalje najaktivniji među hajdukovcima. Ovoga puta puca slično kao kod prvog pogotka, ali pogađa vanjski dio mreže.

39. minuta: GOOOOOOOOOL!!!!!!!!! 2-1 za Hajduk, strijelac je opet isti - ANTE VUKUŠIĆ!!! Opet je, kao i na početku utakmice, aktivan bio Lima. Ubacio je u peterac, Kardum ispustio loptu na nogu Vukušića i vratio vodstvo Hajduku.

42. minuta: Subašić brani "mrtvaca" Ljubojeviću, koji je bio u situaciji "jedan na jednoga".

43. minuta: opasno je za Hajduk bilo i nakon kornera, ponovno! U skoku je bio Lešković, ali je lopta otišlka pored lijeve vratnice.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

47. minuta: drugo je poluvrijeme počelo otvoreno, novom bombom Anasa Sharbinija sa 20-ak metara.

49. minuta: opet je opasno pred Kardumom, koji brani opasan udarac Ahmada. Asistirao mu je, naravno, Anas.

55. minuta: Anas je idejni začetnik nove kontre, ali je Tomasova spriječila obrana Osijeka.

59. minuta: Ljubojević je ponovno opasan, ali ovoga puta umjesto mreže pogađa gredu!!!

61. minuta: nije trebalo dugo čekati odgovor Hajduka; James je pucao desnom nogom u kontra kut, ali je Kardum krajnjim naporom odbio.

63. minuta: GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Hajduk vodi 3-1, strijelac je Marin Tomasov.

74. minuta: Osijek i dalje pokušava preko kontranapada. Ovoga je puta dva puta šutirao Maglica, ali učinak je ostao u zraku.

77. minuta: CRVENI KARTON!!! Osijek ostaje s igračem manje nakon što je drugi žuti zaradio Vrgoč.

85. minuta: Hajduk ide ka pobjedi, kontrolira igru i uglavnom pokušava dalekometnim udarcima.

UTAKMICA JE ZAVRŠILA POBJEDOM HAJDUKA 3-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 06:29