ODLAZAK JE NEMINOVNOST

'Sinjski dijamant' na zimu napušta Poljud! Rusi i Ukrajinci u utrci za Vukušićem

Koliko se od ljeta cijena snizila, pokazat će tržište, ali Hajduk očekuje da između 3,5 i 4 milijuna eura

Poraz od Intera spustio je euforičnu atmosferu na Poljudu. Od šampionskog ushita do sanjarski prazne duše. Tako se može opisati raspoloženje koje su prošli navijači Bijelih u samo četiri dana. Od utakmice Kupa s Karlovcem, utakmice prepune atraktivnih poteza i pogodaka do skromne izvedbe u dvoboju s Interom.

Ali, unatoč porazu, igrači Hajduka i dalje imaju visok rejting u međunarodnom izlogu. To se prije svih odnosi na Antu Vukušića, prvog napadača Bijelih koji je ove sezone u domaćim natjecanjima zabio osam pogodaka u devet nastupa. Šest u prvenstvu i dva u Kupu. Koliko će još do kraja jeseni postići Vukušić, pitanje je na koje će odgovor brzo stići. Ali jedna je činjenica nesporna, Vukušićevi golovi tijekom preostalih šest utakmica polusezone bit će najvjerojatnije posljednji u dresu Hajduka.

- Hajduk je vrlo blizu prodaje Vukušića ove zime - šapnuo nam je povjerljivi izvor s Poljuda.

Dodat ćemo, izvor koji rijetko griješi. Kao potvrda teze da je transfer u inozemstvo pitanje izbora najbolje ponude, govori i podatak da su interes za Vukušića pokazali i klubovi s istoka Europe. Nakon upita iz Ukrajine, u utrku za 20-godišnjim golgeterom uključio su se neimenovani moskovski prvoligaš. Vukušića su istočnjaci ugledali prije točno godinu dana kada je Zenitu postigao pogodak u Euroligi na Poljudu. Od tada njegovo ime živi na marketu Rusije i država iz tog okruženja.

U međuvremenu se puno toga zbivalo oko najboljeg strijelca Bijelih, napadača koji je prošle sezone postigao ukupno 18 pogodaka. Vukušića je pratio skaut Chelseaja Michael Emanelo, na proljetnom derbiju u Maksimiru. Danas možemo samo nagađati bi li Vukušić preselio u Chelsea da je Ancelotti ostao trener. Možda to zaista zvuči pretenciozno, ali u cijeloj priči pod radnim naslovom “Vukušić i Chelsea” ostala je javna potvrda skauta Emanela koji je u raportu s maksimirskog derbija podcrtao Vukušića i Badelja... A to nije slučajno, kao što nije slučajno da je Vukušića prošle sezone pratio Lyon, da je Bursa davala 4 milijuna eura za otkup ugovora. Međutim, nijedna ponuda nije realizirana.

Ali, danas je druga priča, jer i u Hajduku su svjesni da je Vukušić i ove jeseni potvrdio da zaslužuje veći izazov. U odrastanju igrača dođe trenutak kada treba pokušati na većem nivou, a to se događa Vukušiću. Vukušić danas ima interes klubova iz Rusije i Ukrajine, dugo njegove igre prate Španjolci preko nekadašnjeg igrača Bijelih Janka Jankovića, i da se ne bi priča nepotrebno dužila jasno je da Vukušić ove zime napušta Poljud.

Ovoga ljeta predsjednik Maleš nije želio čuti za ništa manje od transfera visine 7 milijuna eura. Koliko se cijena snizila, pokazat će tržište, ali Hajduk očekuje da će zaraditi između 3,5 i 4 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:26