LEGENDA KLUBA

MELBOURNE KNIGHTSI ODUŠEVLJENO ČEKAJU ŠIMUNIĆA 'Simmo se vraća kući!'

Nekadašnji branič Dinama i Herthe izvest će početni udarac na utakmici, a nakon susreta je organizirano njegovo druženje s navijačima.

Oduševljenje vlada u australskom klubu Melbourne Knights, koji su osnovali hrvatski doseljenici 1953. godine.

Naime, na njihovu utakmicu sa Avondaleom dolazi počasni gost, bivši hrvatski reprezentativac Joe Šimunić koji je svoju karijeru započeo upravo u tom klubu. Šimunić je za Knightse igrao od 1995. do 1998. godine, a u klubu je stekao status legende.

Nekadašnji branič Dinama i Herthe izvest će početni udarac na utakmici, a nakon susreta je organizirano njegovo druženje s navijačima.

Podsjetimo, Šimunića je FIFA suspendirala na deset utakmica (time je efektivno okončana njegova reprezentativna karijera) nakon incidenta poslije ogleda s Islandom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Šimunić je zajedno s navijačima na maksimirskom sjeveru skandirao "Za dom spremni", pozdrav koji se veže uz ustaški režim koji je bio na vlasti u NDH tijekom Drugog svjetskog rata. Pod tim režimom su počinjeni brojni zločini nad civilnim stanovništvom, uglavnom srpske nacionalnosti i židovske vjerosipovijesti.

Žalbu Šimunićevih odvjetnika na izrečenu kaznu je Arbitražni sportski sud u Lusanni odbio, ali se on i njegov tim još nadaju da će tu odluku preokrenuti na Ustavnom sudu u Švicarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 00:41