PORAZ DINAMA U GABELI

Mandžukić zabio Lokomotivi pa se ozlijedio

Prošle godine Dinamo je poražen u finalu od Osijeka nakon udaraca s bijele točke, ove je godina ulogu Osječana preuzela Lokomotiva
 Branimir Boban / Cropix

GABELA - Nogometaši Lokomotive pobjednici su 20. Memorijala Andrije Ankovića koji se tijekom vikenda igrao u Gabeli. Izabranici Roya Ferenčine u finalu su nadvisili Dinamo boljim izvođenjem udaraca s bijele točke. Nakon regularnog djela utakmice rezultat je bio 2-2.

Kada Marijo Mandžukić "uđe" u utakmicu Jurčić može otvoriti šampanjac. Tako je bilo i u prvome djelu utakmice u Gabeli u kojem je Mandžo podsjetio na onog napadača kojeg smo imali prilike vidjeti u prošloj sezoni. Lepršavu igru punu sjajnih poteza okrunio je u 16. minuti kada je iskoristio ubačaj Etto i doveo "modre" u vodstvo.

Nažalost, jedno benigno uklizavanje u kaznenom prostoru Lokomotive imalo je za epilog istegnuće aduktora i zadnje lože te je Mandžukić prepustio svoje mjesto Kramariću u završnici prvoga djela. Upravo u to vrijeme Lokomotiva je odvela utakmicu u egal. I dok se u prvom ozbiljnom napadu Lokosa Dinamo obranio izbivši loptu s gol linije, u onom drugom je Bagarić iz slobodnog udarca uhvatio na krivoj nozi Butinu.

Luis Ibanez podsjetio je da ima "top" u nogama u 47. minuti kada je sjajnim udarcem matirao Kelavu i doveo "modre" u vodstvo. U posljednju fazu utakmice Lokomotiva je ušla energičnije, a takav pristup im se isplatio kada je Šimić iskoristio ubačaj Peke i poslao loptu iza leđa Vidakovića. U ruletu jedanaesteraca Lokosi su bili precizniji. Pogodili su sve udarce dok su u Dinamu neprecizni bili Antolić i Kramarić. Unatoč porazu, Dinamo je odigrao dobru utakmicu.

- Iznenađujuće dobru s obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo - konstatirao je Jurčić kojeg veseli dobar nastup Mandžukića.

- Takav Mandžo je naše najveće pojačanje.

Najbolji igrač turnira je Sammir, najbolji strijelac Kramarić, a trofej za igrača koji najviše podsjeća na pokojnog Andriju Ankovića završiti će u vitrinama Marija Mandžukića.

Dinamo - Lokomotiva 2-2 (4-6)

Poluvrijeme: 1-1. Sudac: Goran Paradžik; pomoćnici: Čule, Tomas. Strijelci: 1-0 Mandžukić (16), 1-1 Bagarić (45), 2-1 Ibanez (47), 2-2 Šimić (80).

Jedanaestrci: 1-0 Barbarić, 1-1Adronik, 2-1 Mlinar, 2-2 Martinac, Antolić promašio, 2-3 Mesarić, Kramarić promašio, 2-4 Šimić. Stadion Podavala. Gledatelja: 3000.

Dinamo: Butina - Etto, Kovač, Carlos, Cufre - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Dodo, Mandžukić. (2. poluvrijeme: Vidaković, Vrsaljko, Barbarić, Ibanez, Sivonjić, Calello, Mlinar, Antolić, Slepička)

Lokomotiva: Kelava - Herceg, Bagarić, Puljić, Mesarić - Peko, Sopić, Andronik, Poljak - Jelić, Bule. (2. poluvrijeme: Osmanagić, Mršić, Šimić Petrak, Boras, Picak, Martinac)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 17:02