ZNA ONO BITNO

Lovren: Trener je zadovoljan, ostale ne razumijem

Lyon je organiziran na zaista vrhunskoj razini. Riječ je o velikom klubu, koji već deset godina redovito igra u Ligi prvaka
Lyon's French forward Bafetimbi Gomis (L) celebrates with teammate Croatian defender Dejan Lovren (R) after scoring during the French L1 football match Lyon vs. Paris Saint-Germain, on January 31, 2010 at the Gerland stadium in Lyon, eastern France. AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
 AFP

Kad je 13. siječnja 2010. potpisao ugovor za Lyon, naš reprezentativni branič Dejan Lovren predstavljen je na prigodnoj press konferenciji, nakon koje u medijima više nije bilo njegovih intervjua, osim vrlo šture izjave na engleskom jeziku za lyonski dnevnik Le Progres nakon nedjeljnog derbija protiv PSG-a (2:1) kad je debitirao u francuskoj Ligue 1, pišu Sportske novosti. Naime, igrači Lyona ne smiju davati intervjue i izjave ni telefonom bez odobrenja klupske službe za odnose s javnošću, stoga su u zadnja dva tjedna neki hrvatski novinari, koji su pokušavali dobiti Lovrenove izjave makar telefona, ostali neobavljena posla.

- Bez našega odobrenja igrači Lyona ne smiju davati intervjue i izjave medijima, stoga se svi novinari, koji žele napraviti intervjue s našim igračima pa tako i s Lovrenom moraju najprije obratiti nama iz klupske službe za odnose s javnošću. A nakon toga, ovisno o raspoloživom vremenu igrača, u dogovoru s igračem, donosimo odluku hoće li zainteresirani medij dobiti intervju s traženim igračem ili ne. Dakle, Lovren bez naše dozvole ne smije davati izjave ni intervjue hrvatskim medijima čak ni preko telefona - kazao nam je glasnogovornik Lyona Pierre Bideau.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Nekoliko trenutaka kasnije pridružio nam se Dejan Lovren. Kako je organiziran klub?

- Lyon je organiziran na zaista vrhunskoj razini. Riječ je o velikom klubu, koji već deset godina redovito igra u Ligi prvaka. Za dva tjedna otkad sam došao u Lyon, ljudi koji se brinu da nama igračima ništa ne nedostaje, sve su mi sredili tako da mi je ovdje zaista divno. Našli su mi udoban stan, nabavili su mi automobil od klupskog sponzora (Audi) i prekjučer su mi doveli profesoricu, koja će me podučavati francuski jezik pa ću se posvetiti učenju kako bih što prije mogao razgovarati na francuskom jeziku.

Rekli ste da su vas svi u klubu divno primili, ali s kojim suigračima ste u najboljim odnosima?

- U najboljim sam odnosima s BiH reprezentativcem Miralemom Pjanićem,koji govori francuski pa mi olakšava prilagodbu na novi klub, a osim njega najviše se družim sa Šveđaninom Kimom Källströmom i s francuskim reprezentativcem Jean-Alainom Boumsongom, koji govore engleski jezik. Källström mi je rekao da je u prijateljskim odnosima s našim bivšim reprezentativcem Ivicom Mornarom, s kojim je igrao u Rennesu 2004-2005., a Boumsong je igrao skupa s Robertom Kovačem u Juventusu prije tri godine.

Dosad ste za Lyon nastupili na tri utakmice. Jeste li zadovoljni vašim nastupima?

- Da, zadovoljan sam svojim početnim nastupima u Lyonu. Ovdje u Francuskoj nema duge zimske stanke kakva je kod nas u HNL-u, tako da su moji suigrači imali treninge i utakmice tijekom prosinca 2009. i siječnja 2010. Zbog zimske stanke u našem prvenstvu nakon što sam prešao iz Dinama u Lyon, nisam igrao oko mjesec dana, stoga sam ispočetka posebno trenirao s kondicijskim trenerom koji me pripremao kako bih što prije bio spreman za igru. Protiv Monaca u Kupu i Lorienta u Liga kupu igrao sam na poziciji srednjeg braniča, a u nedjelju navečer protiv Paris SG-a u prvenstvu igrao sam desnog bočnog.

Jeste li pročitali kritike o vašim početnim nastupima u francuskim novinama osobito nakon utakmice protiv PSG-a kad ste igrali na desnom bočnom?

- Nisam pročitao francuske novine što pišu o meni jer još ne razumijem francuski jezik, ali kad sam razgovarao s trenerom Claudeom Puelom, on mi je rekao da je zadovoljan mojim početnim utakmicama.

Koja je razlika u sustavu treninga između Dinama i Lyona?

- Razlika je u tome što su Dinamovi treninzi više zasnovani na fizičkoj pripremi igrača, a ovdje u Lyonu više treniramo s loptom. (Dragan Zubović)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:43