REVOLUCIONARNA IDEJA

LINIJA NEUM - RIO Sarajevska agencija navijačima Bosne i Hercegovine nudi odlazak u Brazil brodom!

U bankama ne isključuju mogućnost uvođenja posebnih kreditnih aranžmana samo za ovu prigodu
 AFP/Dado Ruvić/CROPIX

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić obećao je bosanskohercegovačkoj javnosti da će se njegovi igrači uz malo sreće u žrijebanju natjecateljskih skupina plasirati u drugi krug na svjetskom nogometnom prvenstvu iduće godine u Brazilu, prenose u ponedjeljak lokalni mediji.

"Sigurno se nećemo osramotiti. Igrači će biti motivirani dokazati da nisu slučajno došli na svjetsko prvenstvo", kazao je Sušić u intervjuu za "Dnevni avaz". On smatra kako bi bilo najbolje ući u skupinu čiji su nositelji Švicarska, Belgija ili Kolumbija i tako izbjeći odmah na početku Njemačku ili Argentinu.

"Ako tu budemo imali sreće i dobijemo reprezentacije koje su slabije od nas, a njih će biti dosta, možemo se nadati nečemu dobrom", poručio je Sušić bosanskohercegovačkoj javnosti koju još trese nogometna groznica nakon pobjede nad reprezentacijom Litve prošlog tjedna što je omogućilo da se BiH po prvi puta u svojoj povijesti plasira na svjetsko prvenstvo.

Tako je turistički odlazak u Brazil u lipnju i srpnju 2014. godine odjednom postao jedna od važnijih tema u zemlji opterećenoj brojnim ozbiljnim problemima i u kojoj prosječna neto plaća jedva prelazi iznos od 400 eura.

Turističke agencije, kao iznenađene velikim zanimanjem za putovanja na svjetsko prvenstvo, još nisu iznijele konkretne ponude, no najavljuju aranžmane koji ne bi mogli stajati manje od tri do četiri tisuće eura, dakle nešto manje od prosječene godišnje plaće u BiH.

"Cijene letova za Brazil i sada su visoke, a zamislite kakve će biti tada", kazao je "Oslobođenju" direktor agencije "Centrotrans" Muamer Lutvić.

U toj su agenciji izračunali da ne mogu ponuditi aranžman koji bi bio jeftiniji od 3.990 eura, a on bi obuhvaćao put u trajanju od dva tjedna.

Gdje će se uz to letjeti unutar Brazila ovisilo bi o izvlačenju parova što će se znati u prosincu, a budu li destinacije udaljene, cijena bi mogla dosegnuti iznos i do šest tisuća eura.

Pretpostavljajući kako će zanimanje za odlazak u Brazil biti veliko u sarajevskoj agenciji "Relax tours" planiraju ponuditi čak i da se preko Atlantika putuje brodom.

Kako god se iz BiH bude putovalo u Brazil, nogometni fanovi trebaju računati na cijene zrakoplovnih karata veće od tisuću eura, noćenja po cijeni od 200 eura te na ulaznice koje će stajati od 90 do 175 američkih dolara.

U bankama u BiH ne isključuju mogućnost uvođenja posebnih kreditnih aranžmana samo za ovu prigodu.

"Zanimljiva bi bila opcija da se nenamjenski kredit ponudi po još povoljnijim uvjetima ili nižim naknadama za klijente koji će njime uplatiti turistički aranžman za Brazil", najavio je direktor marketinga Hypo banke Petar Stefanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 22:52