BIVŠI BILI

Ivica Mornar o načinu rada u Hajduku: Dovode igrače, ali ne i pojačanja!

Nesuđeni sportski direktor Hajduka uživat će i ove godine na turniru Četiri kafića
 Paun Paunović / Cropix

SPLIT - Ivica Mornar zaslužan je za najveći nogometni summit koji se održava u Splitu već devetu godinu zaredom u vrijeme božićnih blagdana. Malonogometni turnir Četiri kafića koji je počeo kao zezancija Mornara i njegova bliskog prijatelja Damira Karamana prerastao je u prvorazredni spektakl.

Šuker, Pršo, N. Kovač...

- Lijepo je kad na ovaj način možeš nešto učiniti i pomoći nekome kome je to potrebno. Ovaj turnir prati neviđena pozitivna atmosfera, a to su mi priznali svi koji su barem jednom ovdje zaigrali. Šuker mi je rekao da je imao tremu jer se malo udebljao, Dado Pršo nije se mogao načuditi interesu gledatelja, a Niko Kovač kaže da je malo gdje doživio takav prijem - priča Mornar.

Nedavno je bio u kombinacijama za sportskog direktora Hajduka.

- To je ideja koja se nije ostvarila. Da me ne biste pogrešno shvatili, nisam zbog toga ogorčen, nego jednostavno držim da u našem nogometu odlučuju neke druge stvari, a ne stručnost ili nogometno znanje. Ako će netko prepoznati moj rad i potencijal onda ću rado prihvatiti poziv, ali nemam potrebu nikome se dodvoravati.

• Kako danas gledate na situaciju u Hajduku?

- Držim da nije realan model koji se godinama provodi u Hajduku. Preveliki je nesrazmjer između kvalitete našeg klupskog nogometa i novca koji se troši u klubovima. Hajduk bi se trebao okrenuti svojoj školi i iz nje crpiti igrače. Moraju imati bazu od 75 posto svojih igrača i kupovati samo ekstra pojačanja. A ne kupovati igrače samo zato jer su jeftini.

Život za ‘stogodišnjicu’

• Dinamo je daleko ispred Hajduka ne samo u bodovnom smislu?

- Dinamo ulaže veliki novac u omladinsku školu, a talente uzimaju s područja koja bi po nekoj logici trebala biti Hajdukova. Ispada kao da Hajduk živi samo za ovu stogodišnjicu. Naravno da bi bilo idealno da su u ovoj sezoni osvojili prvenstvo, ali važnije je da su stvorili temelje za sutra. Hajduk će gubiti i dobivati prvenstva, ali moraju znati što im je cilj i kako ga ostvariti...

• Još jedan iz generacije “vatrenih”, Robi Prosinečki, izabrao je trenerski poziv i avanturu s Crvenom zvezdom. Kakve su vaše ambicije?

- Poslije pustih godina karantena i priprema ne privlači me trenerski poziv. Više mi odgovara pozicija sportskog direktora, ili nešto slično. Što se tiče Robija , ja mu želim sreću. Igrao je svugdje, osvojio je sve kao igrač, ima sve preduvjete da bude veliki trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:18