MERCATO

Inter ponudio 25 milijuna eura za Mascherana

Poslao sam Liverpoolu u utorak na faks našu službenu ponudu za Mascherana. Čekam odgovor - rekao je za The Sun sportski direktor Intera Marco Branca
 AFP

Ljetni prijelazni rok nogometaša traje do kraja kolovoza, no sve govori da će biti još uzbuđenja u idućim danima, a jedna od većih "lovina" je Argentinac Javier Mascherano.

Trenutačno veznjaka Liverpoola traže dva nogometna moćnika, Barcelona i Inter, prvaci Španjolske i Italije.

I dok su mnogo mediji gurali Barcelonu u ulogu prvog interesenta za ovog nogometaša, izgleda da je Inter prvi reagirao kako Liverpool želi.

- Poslao sam Liverpoolu u utorak na faks našu službenu ponudu za Mascherana. Čekam odgovor - rekao je za The Sun sportski direktor Intera Marco Branca.

Van der Vaart prema Schalkeu

U pitanju je ponuda vrijedna 25 milijuna eura, dok je Barcelona ranije slala ponude od 15 milijuna eura.

- Svi znamo da Mascherano želi promjenu u karijeri. Želi nove izazove i igranje u drugoj ligi. Isto tako, naša podloga za vjeru u ovaj posao je čvrsta veza koja je sagrađena između njega i našeg trenera Rafaela Beniteza. Vjerujem da ćemo ga dobiti - dodao je Branca.

Ovog se ljeta često pričalo da će još jedan nizozemski nogometni as napustiti madridski Real. Nakon Robbena i Sneijdera preusko je u Madridu postalo i 27-godišnjem Rafaelu van der Vaartu...

Konkurencija je na njegovoj poziciji u Realu sve žešća, a dodatno se pojačala prije nekoliko dana kada je Real i službeno iz Werdera doveo Mesuta Özila. Van der Vaart je tako, u zamislima novog trenera Josea Mourinha, daleko od prve momčadi i pitanje je koliko će se Nizozemac uopće naigrati u "kraljevskom klubu" ostane li i ovu sezonu u Madridu.

U Real je Van der Vaart došao 2008. godine iz Hamburga za 14 milijuna eura. Sada, pak, Bild navodi da ga je Schalke spreman kupiti za 10 milijuna eura. Toliko je za njega spreman izdvojiti trener momčadi iz Gelsenkirchena Felix Magath.

- Čuo sam puno lijepih priča o Schalkeu. Prošle sezone su se potvrdili, a ove očigledno žele još dalje. Sve ljetne investicije su dokaz toga - rekao je na ovu temu Van der Vaart.

Inače, ovog ljeta su Schalke i Real poslovali u dva navrata. Iz Madrida u Bundesligu su došli Raul i Metzelder. Bild navodi da bi mogao i Van der Vaart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:08