Inter Milan's Cameroon forward Samuel Eto' Fils, challenges for the ball with Atletico Madrid's midfielder Jose Antonio Reyes from Spain during their UEFA Super Cup final soccer match, at the Louis II stadium , in Monaco, Friday, Aug. 27, 2010. (AP Photo/Claude Paris)
 AP
DVOBOJ NAJBOLJIH

Reyes i Aguero odnijeli Superkup u Madrid, Diego Milito promašio jedanaesterac

Reyes je doveo osvajača Europske lige u vodstvo, a Sabrosa je lako matirao Julia Cesara za 2-0, dok je Atleticov vratar De Gea skinuo penal Militu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 28. kolovoz 2010. 01:13

Nogometaši madridskog Atletica pobijedili su u Monte Carlu momčad Intera 2-0 u dvoboju UEFA-inog Superkupa.

Tako je osvajač Europa lige (bivšeg Kupa UEFA-e) prošle sezone bio bolji od pobjednika Lige prvaka. Zasluženo, jer je Atletico u ovoj utakmici pokazao više i bio bolja momčad, a Interu je propala prilika za osvajanjem petog trofeja ove kalendarske godine, u kojoj su prethodno osvojili talijansko prvenstvo, Kup Italije i nedavno talijanski Superkup, te, dakako, Ligu prvaka.

Atletico je poveo u 62. minuti. Antonio Reyes je u punom naletu ušao u kazneni prostor Intera, malo mu je čak i zasmetao Agüero, ali Reyes se nije dao smesti. Zadržao je kontrolu nad loptom, fino slomio Maicona te prizenim udarcem lijevom nogom svladao Julica Cesara.

Konačnih 2-0 postavio je Sergio Agüero u 83. minuti. Simao Sabrosa uputio je s lijeve strane prizemni centaršut, Interovi braniči reagirali su pritom vrlo loše, a Chivu nije uspio ispratiti Agüera koji je iz neposredne blizine bez problema pospremiop loptu u mrežu.

U 90. minuti, Inter je mogao postići barem počasni gol, ali argentinski napadač Diego Milito, najbolji igrač Lige prvaka prošle sezone, nije uspio realizirati kazneni udarac. Njegov udarac s bijele točke obranio je Atleticov vratar De Gea.

Atleticova pobjeda je potpuno zaslužena, jer je španjolska momčad uputila sedam udaraca u okvir gola, a talijanski i europski prvak samo dva...

Agüero: Najbolja smo europska momčad; Benitez: Nismo dovoljno dobro pripremljeni



Antonio Reyes i Sergio Agüero bilu su strijelci u 2-0 pobjedi Atletico Madrida protiv Intera u utakmici UEFA-inog Superkupa igranoj u petak u Monte Carlu... Tako je pobjednik Europa lige nadjačao osvajača Lige prvaka i u vitrine stavio još jedan dokaz uspješnosti.

- Zabio sam otvarajući gol na utakmici i otvorio put do sreće, ali nije važno tko ga je zabio već to da smo pobijedili. Imamo momčad koja može do naslova i to smo ponovno dokazali. Prije početka utakmice smo znali da je Inter jak, međutim, jaki smo i mi i ono što je najvažnije, toga smo svjesni - kazao je Reyes.

- Sjajno sam se osjećao, bio sam željan igre i pomaganja sastavu. Sada s pravom mogu reći da je Atletico najbolja europska momčad - dodao je Agüero i potom "secirao" 90 minuta protiv Intera:

- U susret smo ušli ozbiljno. Inter je bio favorit ovog ogleda i zato smo posebno sretni što smo stigli do slavlja. Kada god igram pokušavam svoje dužnosti odraditi najbolje što mogu. Bilo je važno zabiti, to nam je i pošlo za rukom, pa u potpunosti zasluženo odlazimo kući kao pobjednici.

Poraz od španjolskog predstavnika doživljen u petak objasnio je Interov trener Rafael Benitez:

- Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo dvije ili tri lijepe prilike za pogodak. Potom smo počeli gubiti kontrolu igre. Vidjelo se da nismo dovoljno oštri, a kada smo u drugom poluvremenu malo raširili svoje redove suparnik je pronašao način kako nas kazniti.

Atleticova pobjeda je bila zaslužena. Naime, Inter je uputio samo dva udarca u okvir njihova gola, dok su Španjolaci imali sedam takvih prilika. Ono najvažnije, Antonio Reyes i Sergio Agüero bili su precizni.

- Utakmica je bila teška, a mi za nju nedovoljno fizički pripremljeni. Da moramo ponovno igrati samo bismo popravili neke detalje, ali svakako i razinu pripremljenosti. Iz ovoga moramo izvući neke pouke - zaključio je Benitez.

UEFA Superkup:

Atletico – Inter 2-0 (Reyes 62, Agüero 83)

Linker
03. listopad 2024 08:33