NIZ LOŠIH REZULTATA

Igoru Štimcu se trese stolac, Medić zasad šuti!

Za krizu sam odgovoran ja. Dovođenje Štimca isključivo je bila moja ideja, kaže Medić
 Joško Ponoš / Cropix

Osjećaj razočaranja prevladava u Kranjčevićevoj ulici. NK Zagreb nalazi se na rubu prvoligaškog ponora. S 19 bodova na 15. (pretposljednjem) je mjestu Prve HNL. U dramatičnim uvjetima ugrožene egzistencije uvijek se u nogometu preispituje i postojanost trenerskog autoriteta. Igor Štimac postao je trenerom Zagreba sredinom rujna prošle godine. Zagreb je imao sedam poraza iz sedam utakmica i dioptrijom statistike slovio je za naslabijeg prvoligaša u Europi. Dolazak Štimca pokrenuo je momčad iz letargije.

Čak se u Kranjčevićevoj dogodila i senzacija prvenstva: pao je Dinamo (1:0)! Doduše, ''ulica'' je pronašla objašnjenje za dogođeno čudo. ''Dežurni sveznadari'' tvrdili su kako je taktiku za tu utakmicu osobno posložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zagreb je berbu bodova i uzlet prema mirnijoj zoni najavljivao u proljetnom dijelu prvenstva. Međutim najave i stvarnost nisu u dosluhu. U četiri proljetna ogleda (tri su odigrana u Kranjčevićevoj) nogometaši Zagreba osvojili su svega pet bodova. A slijedi im serija od pet velikih iskušenja (Cibalia, Hajduk, Šibenik, Karlovac, Dinamo).

Poslije skromne igre i 1:1 protiv Istre 1961 projekt ''spašavanja prvoligaškog Zagreba'' u velikoj je neizvjesnosti. Koliko su danas čvrste niti suradnje i povjerenja između predsjednika Dražena Medića i trenera Igora Štimca? Predsjednik odgovornost preuzima na sebe:

- Nemojte kritizirati trenera. Za krizu u klubu ja sam odgovoran. Dovođenje Igora Štimca isključivo je bila moja ideja – govori Medić.

Predsjednika Zagreba treneri su uvjerili kako ima mladu i perspektivnu momčad koja može biti među prvih pet u nacionalnom prvenstvu. Dolaskom Štimca priča je donekle revidirana. Klub je angažirao četvoricu iskusnih igrača ( Skender, Jefthon, Ljubojević, Tokić). No, Zagreb i dalje opasno ''visi''...

Hoće li Medić posegnuti za radikalnim mjerama i zahvaliti se prijatelju Štimcu na pokušaju? Medićev izbor (odluči li se za smjenu Štimca) bivši je trener Zagreba Mile Petković. Neke utjecajne osobe u klubu predsjedniku pak sugeriraju dovođenje Ilije Lončarevića.

Jesu li spomenuti treneri uopće voljni preuzeti Zagrebovu momčad u ovom trenutku? Čini se kako najbolje izglede da sjedi na Zagrebovoj klupi u Vinkovcima (za sada) ipak ima – Igor Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 08:40