PROPALI DOGOVORI

HRT izgubio prava za prijenose HNL-a!

Ove godine Udruga prvoligaša prvi puta nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja već ih je prodala tvrtci Digitel komunikacije
 Paun Paunović / Cropix

Golove s prvoligaških terena ljubitelji nogometa ove sezone neće moći gledati na HRT-u! Naime, HRT je izgubio prava za HNL, a u njihovom priopćenju stoji da vjerojatno ni komercijalne televizije neće ulaziti u bitku za prvoligaški nogmet. Naravno da to nije istina budući da će Digitel komunikacije sasvim sigurno prodati prava nekoj od komercijalnih televizija. Priopćenje Hrvatske radiotelevizije prenosimo u cijelosti:

Nakon 21. godine uspješne suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nećete gledati na ekranima Hrvatske radiotelevizije ali vjerojatno niti na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

Ove godine, naime, Udruga prvoligaša prvi puta nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja već ih je prodala tvrtci Digitel komunikacije.

Unatoč silaznoj putanji interesa javnosti za utakmice HNL-a, unatoč svim problemima kroz koje HNL prolazi , a isključivo u interesu hrvatskog nogometa, HRT je za manji broj utakmica nego prošle sezone , ponudio 10% veću cijenu. Usporedbe radi, da bi HNL zbog svojih gledatelja zadržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka!

To, međutim, nije bilo dovoljno i HRT zbog toga iskreno žali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 06:22