GORAN VUČEVIĆ

'Hladnije glave puno je lakše donijeti odluku'

Goran Vučević je poručio: ‘Ako sam ja problem u Hajduku, onda problema nema’. Vučević nije podnio ostavku, ali je svoj mandat stavio na raspolaganje čelnicima kluba
 Drago Sopta / Cropix

SPLIT - Ako klub smatra da treba doći do smjene trenera, znajte da neću tražiti ni kune odštete. Nisam osoba koja će na bilo koji način ‘reketariti’ klub zbog ugovora koji sam potpisao. Ako ću otići, otići ću bez odštete - poručio trener Hajduka.

Vučević je zauzeo jasan stav. Očito je spreman na sve. Kao trener mora preuzeti odgovornost u situaciji kad nema rezultata. Trener je uvijek najodgovorniji. Upravama je uvijek lakše pomijeniti trenera nego 11-oricu igrača...

- Naravno da preuzimam svoj dio krivnje, ali neću podnijeti ostavku. Bio bi to čin bježanja od odgovornosti. Svjestan sam svega što se događa, znam gdje su problemi, ali ću posao pokušati maksimalno odraditi do kraja.

Vučević ima svoje tumačenja aktualne situcije. Što je dovelo do ove duboke krize?

- Hajduk je ovu sezonu krenuo jako dobru, u prvenstvu i Europi dogodili su nam se izvrsni rezultati, ali Ibričić je bio igrač koji nam je osiguravao prevagu, on je igrao u životnoj formi. Pad je uslijedio kad su protivnici shvatili da moraju zaustaviti Ibričića, a mi nismo imali igrače koji će ga rasteretiti. Ni tada Hajduk nije imao prepoznatljivu igru, oslanjao se na individualnu kvalitetu pojedinih igrača. Špaco Poklepović je počeo gubiti utakmice, a ispao je iz Kupa. Kad smo u zimskoj pauzi ostali bez Ibričića i Strinića, ja sam se prevario jer sam mislio da ću iz te grupe igrača stvoriti mladu i poletnu momčad koja bi se mogla nositi s Dinamom. Anas, Tomasov, Trebotić, sve su to plemeniti igrači, ali nisu dali žestinu, volju, angažman, igru koju sam tražio. Nitko se iz te grupe igrača nije promovirao u lidera koji je bio potreban ovoj momčadi.

Vučević odbija tvrdnje da je izgubljen, da ne zna što hoće.

- Nisam izgubljen, točno znam što želim napraviti. Znam da s Hajdukom neću nikada igrati bunkeraški, defanzivno. Imam viziju igre Hajduka i to sam pokušao prenijeti na ovu momčad. Kad nema rezultata, onda ispada da je sve loše, ali mi smo ipak neke stvari napravili. Trudio sam se da ova momčad igra, i to da igra napadački, da ima prepoznatljiv stil igre. Nažalost, nismo imali igrače koji će odgovoriti tim zahtjevima.

Vučević je kriv što Hajduk ne pobjeđuje, ali očito i da je njegov igrački kadar tanak, neadekvatan ambicijama kluba. No kritičari će zamjeriti Vučeviću da nije žestok, da igračima ne može ubrizgati dozu agresivnosti.

- Nije istina. Možda sam čak ponekad i previše nagao i žestok u svlačionici. Ali moram reći da nemam nikakvih problema s igračima, ne postoje nikakvi sukobi između mene i igrača.

Ima li izlaza iz ove situacije? Vučević drži da ima i da je nužno u ovom trenutku napraviti veliku rekonstrukciju igračkog kadra. Upravi je već dostavio popis imena igrača na koje ne računa za sljedeću sezonu, kao i konkretan popis pojačanja. O imenima ne želi govoriti. Kao što ne želi govoriti o odgovornosti Uprave koja je prodala najbolje igrače, a nije dovele prave zamjene.

- Bilo bi nekorektno o tome govoriti jer to su stvari na koje ne mogu utjecati. Kao trener preuzeo sam odgovornost da napravim sve što je u mojoj moći s igračima koje imam na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:28