ROSINA PRVA ŽELJA

Vučević u inozemstvu traži pojačanja

 Ante Čizmić / Cropix

Vučević ima ideju potražiti pojačanja izvan granica HNL-a te smatra da su nogometaši iz domaće lige precijenjeni, a nemaju potrebnu kvalitetu. Želi dovesti trojicu, četvoricu igrača iz Portugala i Italije. U ponedjeljak bi trebao otputovati u inozemstvo radi razgovora s tim igračima, čija se imena zasad drže u tajnosti.

Ipak doznajemo da je najzvučnije ime među njima Talijan Alessandro Rosina, koji ima ugovor sa Zenitom i koji se ranije nalazio na Vučevićevoj popisu želja. Vučević drži da bi Hajduk trebao dovesti provjerena imena, igrače koji su se dokazali u puno jačim ligama, a takvi igrači stajali bi tristotinjak tisuća eura godišnje.

To je cijena koju Hajduk već plaća za pojedine igrače iz aktualnog kadra, ali oni daju premalo. Ključno je da klub podrži ovu Vučevićevu ideju jer dosad u Hajduku nisu bili skloni potezima koji su iziskivali financijska ulaganja.

Neka odu svi ća ako će to pomoći Hajduku

Nakon zadnjeg poraza Hajduka percepcija u javnosti je takva da ništa u Poljudu ne valja. Najviše je na udaru Vučević, mnogi zamjeraju da je trener već potrošio sve kredite. - Kad ćete ga više smijeniti - rekao nam je danas jedan bivši igrač Hajduka.

- Vučević ima dobru priču, ali nema rezultat. Da je netko drugi na njegovu mjestu, već bi odavno bio bivši.

Inače je trend da mnogi koji su danas izvan Hajduka, bilo da su bivši treneri ili igrači, bez pardona dijele lekcije i govore: - Ja bih to napravio bolje.

Jasno da to nije korektno prema Vučeviću, iako je u njegovu opisu posla da trpi i kritike. A posebno ako su opravdane nakon izgubljenih utakmica. Ali Hajduk je već potrošio brojne trenere da i oni koji pozivaju na smjenu Vučevića ne znaju tko bi ga trebao zamijeniti.

Hajduk je došao u takvo stanje da bi stvarno jedino rješenje bilo da svi skupa odu ća ako će to pomoći Hajduku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:16