PLANOVI NA POLJUDU

HAJDUKOVA BUDUĆNOST Proizvoditi domaće, uzimati jeftino sa strane i pokušati napraviti rezultat

 Ante Cizmic / CROPIX

Još četiri mlada igrača potpisala su produljenje ili novi ugovor. Hajduk je nastavio sa strategijom oslanjanja na vlastite snage. Kalinić, Stipica, Jonjić i Bradarić priključili su se Jozinoviću, Miliću, Džoniju, Kovačiću, Pašaliću i Mujanu. Ukupno su 10-orica mladih igrača ovog proljeća stavili autogram na profesionalne ugovore kojim Hajduk osigurava svoju budućnost bez stresa. Još se treba riješiti status Franka Andrijaševića, jedinog igrača koji se nije dogovorio s klubom oko produljenja ugovora. U tom raritetnom slučaju jasan je klupski stav, nema odlaska na pripreme za igrače koji ne reguliraju svoj status. Brbićeva vizija se lomi na Andrijaševiću, jer jasna je ukupna strategija kojom se vode na Poljudu. Produženi su ugovori svim mlađim igračima, stoga u ljetni prijelazni rok Hajduk ulazi s jasnom slikom i strategijom. Točno se vidi koji se transferi pokušavaju realizirati, tko je nositelj za sljedeću sezonu, a tko budućnost kluba.

ZA PRODAJU

Svi su igrači u transfernom izlogu, ali nisu svi za realizaciju već ovog ljeta. Ugovori do 2014. traju Maloči, Vukoviću i Oremušu. Novi im nije ponuđen, jasno je da će se ovog ljeta tražiti mogućnost kako zaraditi na njihovom višegodišnjem prvoligaškom iskustvu. Andrijašević će također u transfer ako ne produži ugovor. Oštar i nadasve poslovan kurs uzeo je Brbić. Pravila igre su poznata i moraju ih svi poštivati, pa tako i Andrijašević. Ugovor se produžuje prije ulaska u zadnju godinu i to su svi prihvatili. Čeka se Andrijašević da bi se moglo reći jesu li trojica ili četvorica u prvom redu izloga za “mercato”.

ŠKOLA

Pašalić, Mujan (oba 1995.), Džoni (1994.) novi su produkti omladinske škole. Znali su i prije već dotaknuti prvu momčad kroz trening ili neku test utakmicu, ali sezonu su odradili u juniorima i od ovog ljeta su kod Tudora. Pored terceta, Tudor je već najavio da će se prvoj momčadi priključiti Bašić (1996.), s prvoligaškim debijem u seniore ulazi i Luka Lučić, na vratima je i Kušeta. Ali, taj trio mora prvo potpisati profesionalne ugovore, pa će se tek onda uključiti u rad s prvom momčadi. Prošle godine u seniore su uključeni Kiš i Elez, još prije njih A. Milić. Hajdukov U-20 sve je brojniji.

NOSITELJI

Domaći igrači produljili su ugovore, mladi iz poljudskog inkubatora budućnost su kluba, ali nositelji igre ostaju igrači iz dopunske selekcije. Paradoks ili apsurd. Može se nazvati kako god hoćete, ali činjenice su nesporne. Pet pogodaka u finalnim utakmicama Kupa postigli su Maglica, Kouassi, Sušić, Vuković i Stojanović. Četvorica od njih ostaju i sljedeće sezone igrači od kojih se puno očekuje. Pored njih tu su Vršajević, Milović i novak Anđelković. Sedam igrača za startnu postavu, svi redom pristiglih iz dopunske selekcije. Bez obzira na veliki broj domaćih talentiranih igrača, oni koji su došli iz drugih sredina, trenutno imaju najvažnije uloge. Ali, pored sedmorice iz dopunske selekcije, u novoj sezoni ulogu nositelja morat će preuzeti A. Milić, te Caktaš i Jozinović kao igrači koji su i danas spremni za prodaju. Na Poljudu se planski radi, a taj tercet domaćih sljedeći je na - lansirnoj rampi. Najkasnije do sljedećeg ljeta, moraju u transfer. Takva je strategija. Proizvoditi domaće, uzimati jeftino sa strane i pokušati napraviti rezultat. Jedino se tim putem može klub osloboditi tereta od 86 milijuna kuna dugovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:35