BIJELI DIJAMANT

Hajduk će zaraditi na Ibričiću, ali ga Svaguša ne smije prodati prije zime

Ibro je ljubimac navijača, njegovo ime skandiraju s tribina, pa bi prodaja mogla izazvati događanje naroda i prosvjede na splitskim ulicama
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Prodati Senijada Ibričića u ovom trenutku značilo bi iščupati srce Poklepovićevom Hajduku koji je doživio pravu rapsodiju na startu sezone.

Istina, Ibro je najatraktivniji eksponat u Hajdukovom izlogu, on je igrač koji plijeni pažnju, nogometaš koji čini razliku na terenu, a takve se uvijek plaćalo suhim zlatom.

Pragmatični predsjednik “bijelih” Joško Svaguša zna da Ibričića neće moći dovijeka zadržati i da Hajduk na njemu mora zaraditi veliki novac, ali nije lud da ga proda u ovom trenutku euforije kad je na Poljudu sve super te se otvaraju sjajne perspektive u sezoni stotog rođendana kluba.

Ibro je ljubimac navijača, njegovo ime skandiraju s tribina, pa bi prodaja mogla izazvati događanje naroda i prosvjede na splitskim ulicama.

Zadnja informacija o ponudi turskog Galatasarayja navodno teškoj oko osam milijuna eura svjedoči o Ibričićevom potencijalu na tržištu. Ali nitko na Poljudu nije zbog toga poletio u oblake.

Ibričić (sa suprugom Anitom čeka prinovu, malu Lejlu) poručuje da bi najradije ostao u Hajduku do kraja karijere, a Svaguša je oprezan jer ne želi davati obećanja bez pokrića. Zna da se neće moći obraniti od kupaca ako Hajduk bude igrao u Europskoj ligi, a Ibro nastavi s igrama koje je dosad pružao.

U predvečerje revanša s Unireom (4-1) na Poljudu su sve podredili prolazu u Europsku ligu. U prvenstvu Splićani su preuzeli primat, što im je bila osnovna ambicija, a Europa im dođe kao ekstra nagrada.

Igranje u Europi otvara mogućnost zarade i podiže cijenu igračima Hajduka. Zato Hajduk mora u Rumunjskoj potvrditi prolaz u Europsku ligu, a Svaguša ne smije Ibričića prodati prije zime. I neće ga prodati pa makar došla ponuda “na dvadeset milijuna”, čuje se na Poljudu.

SENIJAD IBRIČIĆ

Rođen: 26. rujna 1985. u Kotor Varoši (BiH).

Pozicija u momčadi: ofenzivni veznjak.

Klubovi: Podgrmeč Sanski Most, BiH (2003.-04.), Zagreb (2004.-08.), Hajduk (2008.-?).

Hajduk - 85 nastupa, 46 golova.

10 MILIJUNA EURA

- ciljana cijena za Ibričića. Hajduk želi skupo prodati svojeg najboljeg igrača koji ima dobru poziciju na tržištu. Ibro ima sjajnu statistiku u Hajduku, standardni je reprezentativac BiH, a ove sezone igra u životnoj formi. Ofenzivni veznjak “bijelih” u rujnu će navršiti 25 godina i pred njim su najbolje igračke godine.

7 MILIJUNA EURA

- iznosila je odšteta za Nikolu Kalinića, mladog centarfora koji je prošlog ljeta prodan engleskom Blackburnu u najvećem transfer u u povijesti kluba. Dugo je rekord držao Igor Tudor s četiri milijuna eura s transferom u Juventus, a skinuo ga je Niko Kranjčar sa 4,5 milijuna eura kod prodaje u Portsmouth.

4,5 MILIJUNA EURA

- Ibričićeva cijena prema transfermarkt.de. Važeći ugovor Ibričića veže s Hajdukom do 30. lipnja 2014. godine. To je njegov novi ugovor, 2008. je potpisao na pet godina, a sad je potpisao novu vjernost “bijelima” na još četiri godine. Hajduk mu je poduplao plaću, sa 120.000 eura na 250.000 eura.

1,5 MILIJUNA EURA

- odšteta koju je prije dva ljeta Hajduk platio Zagrebu za Ibričića. Bio je to najveći posao u HNL-u koji će se sigurno višestruko isplatiti. Od dolaska u Hajduk, Ibro je najbolji igrač “bijelih”, a njegova cijena ima stalno uzlazni trend. Uz interes turskog Galatasarayja, koji se spominje kao zadnju klub u nizu potencijalnih kupaca, spominje se ponuda od osam milijuna eura.

Ibričićev učinak u ovoj sezoni:

Prvenstvo Hrvatske - 5 nastupa, 4 gola

Kupa Uefa - 3 nastupa, 2 gola

Ukupno - 8 nastupa, 6 golova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:44