TRENERI ZADOVOLJNI

Gračan: Prema sucu svaki korner ili slobodni udarac bi trebao biti penal

Rijeka, 030410.Stadion Kantrida.Nogometna utakmica 23. kola T-Com prve HNL izmedju Rijeke i Dinama.Na slici: Nenad Gracan trener Rijeke drugo poluvrijeme gledao je utakmicu iz gledalista jer mu je sudac dodijelio crveni karton.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

Nakon derbija na Kantridi u posljednjoj utakmici 23. kola Rijeka i Dinamo osvojili su po bod (2-2). Utakmica je obilovala borbenošću i priuštila je gledateljima mnogo prilika tokom cijele utakmice, no glavni akter derbija bio je sudac Bruno Marić.

DERBI U SJENI SUDAČKE ODLUKE: EUROGOL PAMIĆA ZA BOD PROTIV DINAMA

Sudac iz Daruvara na kraju prvog poluvremena svirao je u sumnjiv prekršaj nad Vrdoljakom u kaznenom prostoru Rijeke i cijela klupa domaćina burno je reagirala. Epilog je bio jedanaesterac i izjednačujući pogodak Sammira za Dinamo i isključenje trenera Rijeke Nenada Gračana.

- Smirio sam se nakon isključenja. Ne bih htio komentirati suđenje. Tako je od početka prvenstva i očito se neće promijeniti. Prema kriteriju suca svaki korner ili slobodni udarac bi trebao biti penal – rekao je nakon utakmice Gračan.

Trener Dinama Kruno Jurčić bio je svjestan da je njegova momčad dugo 'visila' te da je mogla pobijediti, ali i izgubiti.

- Ovo je bila prava utakmica sa dosta taktičkih stvari koje nisu bile dobre. Rijeka je maksimalno agresivno ušla u utakmicu. Neću komentirati suđenje. Imate vi rubriku za to i vi ćete to pratiti. Ja sam trener i bavim se igrom. Stoga ću reći da sam jako zadovoljan reakcijom mojih dečki u drugom poluvremenu – kratak je bio Jurčić.

Trener Rijeke osvrnuo se na igru svoje momčadi.

- Uspjeli smo iskontrolirat utakmicu i moji dečki su se hrabro vratili. Veseli me moral i želja igrača da izjednače. Pokazali su da znaju i mogu. Onaj gol Alena Pamića je bio strašan – završio je Gračan.

Gračan je na kraju stisnuo ruku svome kolegi Jurčiću i čestitao mu na bodu osvojenom na Kantridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:35