LIDER S KVARNERA

Gladni su, ali ipak s vrha gledaju Dinamo i Hajduk

Rijeka je prvenstvo otvorila s pet pobjeda i remijem. Drži prvo mjesto, ali na tekućim računima prvotimaca caruje propuh
Rijeka, 070810.Stadion Kantrida, Prva HNL, 3. kolo seniori, nogometna utakmica Rijeka - Hrvatski Dragovoljac.Na slici: slavlje Rijecana nakon pogotka Stroka.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX

ZAGREB - Rijeka je na vrhu! Kako ljestvice HNL-a tako i nelikvidnosti. Jer, dok Gračanovi “pacijenti” nižu pobjede i dovode gledatelje na Kantridu, Uprava kluba ih tapša po ramenima s nezaobilaznom rečenicom “dečki, lova je drugi tjedan”. A taj “drugi” tjedan traje i traje... Još tamo od svibnja kada je sjela posljednja plaća.

- Pa kako je igrati gladan? - pitali smo Hrvoja Štroka, prvu perjanicu Kantride koji je u šest utakmica čak četiri puta ponio epitet igrača utakmice.

Pomogao planinski zrak

- Ne treba sad pretjerivati, ali nije lako. Ovi mladi ganjaju transfere pa im je nekako lakše, a mi stariji osuđeni smo na čekanje i na taj ‘drugi tjedan’ - rekao je Štrok kojeg će ipak razveseliti pogled na ljestvicu HNL-a.

- Tko bi rekao. Iskreno, nisam se nadao uoči početka. Najvažnija je bila ta prva utakmica. Prošle godine smo ušli u prvenstvo s tri poraza i svaka iduća utakmica bila je kvalifikacijska. Na kraju smo bili 9. što je ispod renomea ovoga kluba i grada. Sada smo lijepo otvorili sa Splitom, pa u Maksimiru dobili injekciju samopouzdanja koja nas još uvijek drži - rezimira Štrok kojeg smo uhvatili dok je spremao stvari. Gračan je naredio pokret na Bjelolasicu. Planinski zrak trebao bi za epilog imati tri boda u Vinkovcima i...

- I rekord protiv Hajduka. Rekord Kantride. Ovdje su počeli sve više pričati o tome. Znači, valjda vrijedimo. Ma samo da čarolija potraje.

Spomenuli smo i napad na velikane, ali Štrok je s tri desetljeća na leđima već “stara iskusnjara” pa nas je prekinuo.

Sezona je još mlada

- Ma kakav naslov, pa tek je šest kola odigrano. Na vrhu smo, ali polako. Dobro je što Dinamo i Hajduk igraju u Europi pa će se teže koncentrirati na domaće obaveze. Tu vidim potencijalnu priliku za Rijeku, ali pomalo. Sezona je još ‘mlada’.

Rijeka će se teško nositi s favoritima ako Kantridu napusti Radimir Đalović. Crnogorac okuplja sve više interesenata.

- Bio je ujutro na treningu, a valjda će i sutra biti na istome mjestu. To znači da je prijelazni rok prošao i da je ostao s nama. Bez njega definitivno nismo ista momčad i ne bismo bili tu gdje jesmo - završio je Štrok.





Rijeka

Vrijednost:

8,052.000

Najskuplji igrači:

Budicin 900.000

Đalović 800.000

Čagalj 700.000

Broj stranaca: 3

Hajduk

Vrijednost:

23,650.000

Najskuplji igrači:

Ibričić 4,500.000

An. Sharbini 3,500.000

Subašić 2,500.000

Dinamo

Vrijednost: 36,250.000

Najskuplji igrači:

Morales 5,000.000

Tonel 4,500.000

Badelj 3,000.000

Izvor: transfermarkt.de

Rijekin najbolji početak HNL-a u povijesti

1. kolo

Rijeka - Split 1-0

(ag. Vidić)

2. kolo

Dinamo - Rijeka 2-1

(Sammir; ag. Badelj, Vidić)

3. kolo

Rijeka - Hrvatski dragovoljac 3-0

(Štrok 2, Đalović)

4. kolo

Rijeka - Varaždin 1-1

(Rodić, Glavica)

5. kolo

Karlovac - Rijeka 0-1

(Švrljuga)

6. kolo

Rijeka - Slaven Belupo 2-1

(Štrok, Kreilach; Delić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:31