DERBI U MAKSIMIRU

FOTO: LOKOMOTIVA - DINAMO 1-1 Halilović golom u 90. minuti spasio Dinamo od poraza!

Mamićeva momčad oštećena je za dva kaznena udarca. Lokosi prvi puta u povijesti uzeli bod Dinamu

Dinamo je za 103. rođendan bio široke ruke i počastio partnere s Kajzerice s bodom. Imali su Lokosi sva tri do sudačke nadoknade kada je Alen Halilović probio obrambeni bedem Lokosa i anulirao prednost Lokomotive iz prvog djela.

Na 'gostovanju' u svom Maksimiru, Dinamo nije bio na tragu posljednjih predstava. Unatoč tome stvorili su zavidan broj prilika, ali na vratima Lokomotive briljirao je Oliver Zelenika.

Zoran Mamić u subotu nije mogao računati na ozlijeđenog Fernandesa i suspendiranog Čopa dok je u posljednji trenutak otpao i Arijan Ademi. Nažalost, nakon pola sata igru je zbog ozlijede morao napustiti Jozo Šimunović.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu i kreirao nekoliko opasnih prilika pred vratima Zelenike. Čini se kako su u desetoj minuti oštećeni za kazneni udarac nakon što se Ćorićevom udarcu ispriječila ruka Lokomotivinog stopera Ćalušića u kaznenom prostoru.

Ivković je shvatio da mu tri špice ništa ne koriste pa je izvukao Mišića i ubacio Begonju. Bio je to odličan taktički potez jer je upravo Begonja asistirao Pjaci u 38. minuti za pogodak.

U nastavku je Dinamo ubacio u brzinu više. Mamić je prebacio Limu u vezni red i zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, ali nije pomoglo. Najbolju priliku za Dinamo propustio je Soudani čiji je udarac glavom zaustavio Ćalušić. U nastavku akcije pucao je Antolić i pogodio stopera Lokomotive u ruku, ali sudac Andrej Burilo nije reagirao što je izazvalo veliku dozu ljutnje u redovima gostiju. U sudačkoj nadoknadi Alen Halilović je odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora donio bod Dinamu.

Dinamo nastavlja prvenstvo slijedeći vikend kada je domaćin Slaven Belupu, dok će četiri dana kasnije u Maksimiru gostovati Rijeka u prvoj utakmci finala Kupa.

Lokomotiva - Dinamo 1-1

Strijelci: 1-0 Pjaca (38. as. Begonja), 1-1 Halilović (90.)

Igrač utakmice: Oliver Zelenika

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1250.

Lokomotiva: Zelenika 7,5 – Gorupec 6,5, Prenga 6, Ćalušić 6, Bartolec 6,5 – Chago 6, Šovšić 6,5, Trebotić 6 (od 90. Mrzljak -) – Mišić 5,5 (od 29. Begonja 6,5), Pjaca 7, Šitum 6 (od 71. Budimir -).

Dinamo: Ježina 6 – Pinto 6, Šimunović - (od 30. Capan 6), Šimunić 6, Lima 5,5 (od 61. Pivarić -) – Leko 6, Brozović 5,5, Antolić 6 – Halilović 6,5, Ćorić 6 (od 46. Husejinović 6), Soudani 5,5.

LOKOMOTIVA - DINAMO 1-1

Utakmica je završila.

90. minuta - GOOOL!!! Haliliović je potegnuo iz koljena s nekih šesnaest metara i pogodio donji desni kut gotovo nesavladivog Zelenike!

89. minuta - Kakav promašaj Soudanija! Pivarić je glavom spustio na dva metra ispred gola gdje Soudani pokraj cijelog gola Lokomtive puca ravno u Zeleniku. Svaka čast Alžircu, ovo je trebalo promašiti!

84. minuta - Odlično je potegnuo Bartolec iskosa s desne strane, ali je lopta prohujala iznad vratnice.

82. minuta - Pjaca je mogao osigurati pobjedu za Lokomotivu! Izbjegao je zaleđe te izbio pred vrata Dinama samo da bi se poskliznuo prilikom udarca.

77. minuta - Pivarić nije stigao na oštri ubačaj Brozovića pred vrata Lokomotive. Dinamo se trudi, ali Lokomotiva ne ispušta vodstvo iz ruku.

73. minuta - Skočili su igrači Dinama nakon što je po njihovom mišljenju igrač Lokomotive rukom zaustavio udarac Antolića. Sudac se nije oglasio.

71. minuta - Za Lokomtivu izlazi Šitum, ulazi Budimir.

67. minuta - Halilović je lijepo proigrao Pivarića koji puca u bliži kut Zelenike, no golman Lokomtive je danas izrazito siguran. Odmah u sljedećoj akciji je i Antolić oprobao udarac, ali ponovno Zelenika brani.

62. minuta - Bartolec je u šesnaestercu Dinama dodao za Pjacu koji prihvaća loptu i pada, no bez kontakta obrambenih igrača Dinama.

59. minuta - Dinamo vrši pritisak na obranu Lokomotive, ali nikako da stvori pravu priliku.

46. minuta - Na ubacivanje Halilovića sjajno je glavom pucao Husejinović, ali Zelenika još bolje brani. Lokomotiva je odmah pokrenula akciju iz koje Begonja dolazi u priliku, ali puca pokraj gola.

Poluvrijeme - Nakon prvih 45 minuta vodi Lokomotiva, a Dinamo je još uvijek bez udarca u okvir gola. Igrači Dinama drže loptu u posjedu većinu vremena, dok su Loksi vrebali iz kontri te na taj način i poveli.

38. minuta - GOOOOOL!!! Nakon brzo izvedenog protunapada vodi Lokomtiva! Begonja je uposlio Pjacu koji se s desne strane sjurio prema golu i prizmenim udarcem matirao Ježinu!

36. minuta - Trebotić upućuje izrazito mlaki udarac s 16 metara koji Ježina s lakoćom hvata.

30. minuta - Iz igre izlazi Šimunović, ulazi Capan.

27. minuta - Brozović je lijepo proigrao Soudanija na desnoj strani no on puca pokraj gola.

20. minuta - Nakon dvadeset minuta igre nijedna momčad nije imala izglednih prilika.

18. minuta - Šansa za Lokomtivu! Ubačaj s lijeve strane došao je na desnu gdje je bio Gorupec, ali njegov udarac ide pored gola.

6. minuta - Pjaca je promiješao obranu Dinama na deset metara od gola da bi potom tukao iznad vratnice.

4. minuta - Poluprilika za Dinamo - Halillović je besciljno driblao na vrhu šesnaesterca, lopta se nekako odbila do Soudanija koji puca iznad gola.

Utakmica je počela!

Sastavi:

Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Prenga, Ćalušić, Gorupec - Chago, Šovšiić, Trebotić - Mišić, Pjaca, Šitum

Dinamo: Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Lima - Leko, Brozović, Antolić - Halilović, Ćorić, Soudani

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 03:07