SKROMNA FEŠTA

PROSLAVA UZ 1000 GLEDATELJA I TAMBURAŠE 'Mi možemo samo igrati što bolje i pobjeđivati...'

Dečki s Istoka iz protesta nisu htjeli ostati na proslavi naslova. Sjever ih je ispratio pjesmom: "A sad, adio"

Maksimir je i teoretski arhivirao novu titulu prvaka Hrvatske. Deveta kruna u nizu, 16. ukupno, stigla je uz “petardu” protiv Hrvatskog dragovoljca u Maksimiru. Pet pogodaka, pet različitih strijelaca, pred skromnom brojkom od 1500 navijača, od kojih je 300-injak otišlo s utakmice u 82. minuti. Dečki s Istoka iz protesta nisu htjeli ostati na proslavi naslova. Sjever ih je ispratio pjesmom: “A sad, adio”. Uzvraćeno im je: “Plaćenici, marš iz Dinama”. I tako je proslava naslova pomalo pala u sjenu navijačkih razmirica.

No, zato je u predsjedničkoj loži bilo veselo. Čim je Jović odsvirao kraj, odnekud su se pojavili tamburaši, počeo se točiti šampanjac i veselje je moglo početi.

- Ponosan sam zbog ekipe koja je uložila mnogo truda u ovaj naslov prvaka - rekao je Zoran Mamić, koji tvrdi kako će slavlje u svlačionici ostaviti nakon što sezona završi...

- Imamo još nekoliko partija do kraja prvenstva i finale Kupa, a ovaj Dinamo neće “tankirati” niti jednu utakmicu - jasan je bio Mamić, čija je momčad igrala “viktoriju” na gol gostiju od prvog do posljednjeg zvižduka.

- Malo su me iznenadili svojom motiviranošću. Kao da se oni bore za ostanak, a ne moji igrači - kazao je nakon utakmice Davor Mladina.

Bravu gostiju otključao je mladi Pavičić nakon pola sata igre, a procurilo je u nastavku. Čop je zabio 22. prvenstveni gol pa asistirao Soudaniju. Zabio je i Alen Halilović, a “točku na i” stavio Husejinović koji se vratio nakon 6-mjesečne pauze zbog ozljede. Velika prednost ponudila je Zoranu Mamić priliku da u igru ubaci Ćorića, koji je prije nekoliko dana napunio 17 godina. Zaigrao je i mladi Capan...

- Oba puta sam preuzeo ekipu kada je bila na 2. mjestu. Jasno je kako sve što se događa oko kluba ostavlja tragove, ali mi u svlačionici pokušavamo se isključiti i razmišljati o nogometu. To nam uspijeva u većini slučajeva - pohvalio se Zoran Mamić.

Doduše, sve manje i manje ljudi to prepoznaje. Brojka na proslavi naslova bila je mizerna...

- Nažalost, ne možemo utjecati na to. No, statistika nudi brojku da je ova sezona druga najgledanija u povijesti. Vjerujem da ćemo to vidjeti i na našem stadionu - završio je trener Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:19