MAXTV PRVA LIGA

FOTO: HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-2 Bijeli ispustili vodstvo od 2-0, Kalinić i Andrijašević častili goste

Hajduk je imao sigurno vodstvo i već dobivenu utakmicu, ali onda je u deset minuta sve prosuo
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Pokušaj agilnog Antonija Milića iz četvrte minute dao je naslutiti da bi utakmica mogla biti zanimljiva, lijevi bek Bijelih tukao je desnom nogom s ruba kaznenog prostora neprecizno preko vrata. Međutim, bio je to tek sporadični slučaj, utakmica nije ponudila puno više od izjednačene borbe na sredini terena.

Na novo uzbuđenje čekalo se do 20. minute kada su zaprijetili gosti, udarac Begonje odbio je Kalinić da bi Maloča i Bradarić spriječili novu opasnost. Sljedećih desetak minuta opet nismo vidjeli ništa vrijedno spomena, a onda je Hajduk došao do gola iz situacije koja nije previše obećavala. Milić je s lijevog boka uputio centaršut, Maglica primio loptu prsima na desetak metara od vrata te je proslijedio desno do Sušića. Veznjak Bijelih napravio je dva-tri koraka te lagano gurnuo loptu desnom nogom prema suprotnoj vratnici od koje se lopta odbila u mrežu. Bio je to tek drugi Sušićev gol u sezoni, posljednji je postigao još početkom studenog protiv Slaven Belupa u Koprivnici (3:3).

U završnici prvog dijela još je viđena po jedna prigoda na svakoj strani, najprije je Andrijašević uposlio Maglicu čiji pokušaj pravovremenim istrčavanjem zaustavlja Zelenika. Znatno bolju situaciju za gol imali su gosti u 45. minuti kada je Musa prošao po lijevoj strani i uputio oštru loptu na peterac. Na nju je uklizao Pjaca, ali nije uspio pogoditi unutar okvira Hajdukovih vratiju. Tijekom poluvremena Hajduk je morao napraviti prvu zamjenu, vrlo dobri Milić je osjetio slabost pa je Tudor u igru poslao Jozinovića. Splićani su bolje otvorili nastavak, iz daljine je zaprijetio Andrijašević u 51. minuti, na što je Zelenika bio spreman, a samo minutu kasnije Splićani su povećali prednost. Sušić je s desne strane ubacio za Maglicu koji s desetak metara šalje loptu u bliži kut pokraj ukopanog vratara Lokomotive.

Činilo se da je Hajduk potpuno stavio utakmicu pod svoju kontrolu, ali u samo nekoliko minuta situacija se okrenula u korist gostiju. Najprije je Budimir iskoristio pogrešku Kalinića koji je promašio loptu ubačenu iz kornera te lako smanjio na 2:1, a pola sata prije kraja Splićani su ostali s igračem manje.

Andrijašević je zaradio drugi žuti zbog prekršaja točno pred sucem Ljubičićem pa su njegovi prosvjedi da je odbio loptu bili uzaludni. Brojčanu prednost Zagrepčani su iskoristili u 66. minuti kada je Musa ušao iza leđa obrane Hajduka te iskosa poslao loptu kroz noge Kaliniću.

Hajduk se do kraja potrudio sačuvati vodstvo, ulazak Malokua unio je malo živosti u igru Splićana pa su čak bili i nešto opasniji, ali rezultat se nije mijenjao.





HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-2 (Sušić 31, Maglica 52 / Budimir 56, Musa 66)

KRAJ UTAKMICE!

90+3. minuta - Kakva drama na kraju! Bijeli su zaboravili na obranu, a Mišić je potpuno sa sa 16 metara tukao ravno u Kalinića.

90. minuta - Novi sjajan potez Sušića, s lijeve strane ubacio je za Milovića, koji je s dva metra, ali iz teške pozicije, glavom pucao preko gola.

89. minuta - Musa je ponovno sam izašao ispred Kalinića, ali umjesto udarca se odlučio na dodavanje. Jako loš izbor... Bijeli su izbili loptu.

82. minuta - Raspoloženi Sušić je ubacio s desne strane, a Maglica je glavom pucao preko gola.

66. minuta - Izjednačenje na Poljudu! Šovšić je sjajno proigrao Musu koji je pobjegao obrani Hajduka i gurnuo loptu kroz noge Kaliniću.

64. minuta - Zamalo je Zelenika zabio sam sebi! Bradarić je ubacio s lijeve strane, a vratar Lokosa je ispustio loptu iz ruku kada je shvatio da bi s njom mogao ući u gol. Na njegovu sreću, Sušić je malo zakasnio...

62. minuta - Sudac Ljubičić je zaradio koncert zvižduka Poljuda, jer navijači smatraju da je Andrijašević startao na loptu, a ne na Trebotića...

61. minuta - Hajduk je ostao s igračem manje! Andrijašević je zaradio drugi žuti karton.

56. minuta - Lokomotiva se vraća u utakmicu. Nakon ubačaja iz kuta Kalinić je odletio u prazno, a Budimir je s druge vratnice iz blizine pogodio nebranjenu mrežu.

52. minuta - Hajduk je zabio za 2-0 nakon sjajne akcije. Kouassi je donio loptu skroz do Sušića na desnoj strani, veznjak Bijelih je pronašao Maglicu, koji sa 7-8 metara iz prve trese mrežu nemoćnog Zelenike.

51. minuta - Iznenadni udarac Andrijaševića s 20 metara, Zelenika dobro brani.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

45. minuta - Lokomotiva je promašila najbolju priliku na utakmici. S lijeve strane prizemnu loptu je ubacio Šovšić, a Pjaca je s tri metra uklizao i loptu skrenuo - pokraj vratnice!

43. minuta - Odlična akcija Andrijaševića i Kouassija, na kraju je Maglica izašao sam pred Zeleniku i pucao ravno u gostujućeg vratara. Bila je ovo prva meč-lopta Hajduka.

31. minuta - Hajduk je u posljednjih desetak minuta pojačao tempo i bolja igra došla je na naplatu jako brzo. Milić je ubacio s lijeve strane, Maglica je prsima spustio loptu Tinu Svenu Sušiću, a BiH reprezentativac je sa 5-6 metra s desne strane loptu plasirao u mrežu. Sušić se nakon dugo vremena vratio u prvu postavu Hajduka i na najbolji mogući način je zahvalio Tudoru.

22. minuta - Najveća prilika Hajduka. Andrijašević je sjajno u priliku izbacio Vršajevića, a splitski bek kao da se preplašio vratara Zelenike i lopta je prošla kraj njega...

20. minuta - Gorupec je dobro ubacio s desne strane, Begonja je pucao glavom s 6-7 metara, ali lopta je išla ravno u Kalinića.

15. minuta - Posjed lopte debelo je na strani Lokomotive, ali vratar Hajduka Kalinić potpuno je besposlen. S druge strane, Bijeli pokušavaju nekim akcijama iz dva-tri poteza, ali to još uvijek ne prolazi...

4. minuta - Prva prilika utakmice. Raspoloženi Antonio Milić oteo je Lokosima jednu loptu, silovito tukao sa 17 metara, ali lopta je prohujala malo preko gola.

Utakmica je počela!

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić (od 46. Jozinović), Bradarić, Pašalić, Andrijašević, Kouassi (od 74. Maloku), Sušić, Maglica (od 85. Abudkholikov)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Musa, Ćalušić, Šovšić, Begonja (od 55. Budimir), Pjaca, Chago, Šitum (od 57. Mišić), Prenga, Gorupec, Trebotić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:25