STARI PRIJATELJI

Engleska momčad prva stupila na tlo Sjeverne Koreje

Dobrodošlicu i samu priliku za dolazak u najzatvoreniju svjetsku državu Engleskinje su dobile zahvaljujući povijesnoj prijateljskoj vezi, uspostavljenoj u Middlesbroughu davne 1966. godine
Players from Britain's Middlesbrough Ladies football team wait to get on buses after their arrival at Pyongyang airport, in Pyongyang, North Korea, Saturday, Sept. 18, 2010. The team arrived in North Korea for a five-day visit which will include two friendly matches against North Korean teams. (AP Photo/APTN)
 AP

Nogometašice engleskog Middlesbrougha doputovale su u subotu u posjet Sjevernoj Koreji postavši prvi engleski nogometni sastav koji je zakoračio na tlo izolirane dalekoistočne države.

Skupina od 14 nogometašica i tri trenera s osmijesima na licima izašla je iz aviona po slijetanju u pjongjanšku zračnu luku, prikazale su videosnimke koje su u svijet poslali iz lokalne informativne agencije APTN.

Dame će u glavnome sjevernokorejskom gradu tijekom četverodnevnog posjeta odigrati dvije ekshibicijske utakmice, te održati trening pred školskom djecom.

Dobrodošlicu i samu priliku za dolazak u najzatvoreniju svjetsku državu Engleskinje su dobile zahvaljujući povijesnoj prijateljskoj vezi, uspostavljenoj u Middlesbroughu davne 1966. godine. Baš u tome sjevernoengleskom gradu boravili su reprezentativci Sjeverne Koreje dok su prije 44 godine igrali svoje prvo Svjetsko prvenstvo, na kojem su stigli čak do četvrtfinala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:13