PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

DUJE ČOP KONTRA SVOJIH Hajduk je platio da ga se riješi, a on je postao najbolji Dinamov napadač!

U svečanoj loži Poljuda sjedit će izbornik Igor Štimac, koji će se također fokusirati na Čopa, kao potencijalnog petog člana reprezentativnog napadačkog kvarteta
Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

U veliku četvorku hrvatskih reprezentativnih napadača, želi se ugurati i peti. Uz Marija Mandžukića, Nikicu Jelavića, Ivicu Olića i Eduarda da Silvu, i Duje Čop je top-napadač! Njegov hat-trick protiv Rijeke potvrdio je da je danas uz Sammira najvredniji Dinamov igrač, i u pravu je bio Zdravko Mamić kada je odlučio - svi su na prodaju, osim Čopa! OK, pretjerao je s Mateom Kovačićem, jer on ne bi trebao spadati u grupu “svi”, ali, Duje Čop je bio vrlo dobar potez maksimirskih skauta. Iako mi se čini da im je bio serviran na tanjuru, nisu se previše oznojili da bi ga doveli u Dinamo.

Sljepilo u Hajduku

Duje Čop jedan je od mnogobrojnih previda “slijepaca” iz Hajduka, koji samo u zadnjih nekoliko godina nisu prepoznali talent Luke Modrića, Nikice Jelavića, Ivana Perišića, a sada napokon i Duje Čopa. I dok uvoze “bofl” iz Južne Amerike, njihov napadač Nikica Jelavić igra u Evertonu, a Duje Čop je jedan od najboljih Dinamovih igrača. Tri gola protiv Rijeke jako su dobra preporuka za Duju Čopa uoči utakmice na Poljudu, gdje će 25.000 navijača, zapaljivih poput nitroglicerina, dočekati njegov Dinamo.

Neke će vjerojatno stegnuti oko srca, kada u Dinamovom dresu vide Čopa, predodređenog da bude centarfor Hajduka. I nikada mi nitko neće moći objasniti ni opravdati zašto su ga isplatili i - potjerali. “Zadovoljstvo” da im više ne smeta u svlačionici Hajduk je platio 370.000 kuna, odrekao ga se, a danas je udarna igla njegovog najvećeg konkurenta. Zdravko Mamić ga je dobio za - kikiriki.

Čop je Dalmatinac i u Zagreb je, osim nogometnog talenta, donio i - dišpet! Sjajan dodatak talentu. Još ako se doda i ogorčenost što ga je njegov klub, koji će mu uvijek ostati u srcu, odbacio, bit će to Čop-dinamit. Ali, osim dišpeta i nesumnjivog golgeterskog talenta, Duje Čop će imati još jedan motiv. U svečanoj loži sjedit će izbornik Igor Štimac, koji će se također fokusirati na Čopa, kao potencijalnog petog člana reprezentativnog napadačkog kvarteta. Odigra li samo pristojnu utakmicu protiv Hajduka, Čop će dobiti pozivnicu. U njegovoj biografiji piše da je ove sezone za Dinamo zabio 12 golova, da se vrlo dobro slaže sa Sammirom, još jednim Dinamovim reprezentativnim kandidatom, koji je protiv Rijeke također odigrao vrlo dobru utakmicu. Kada mu se igra, ne mogu mu ništa, ali kada nije njegov dan, bolje ga je već u poluvremenu poslati u Galery.

Ako je gledao prijenos iz Maksimira, riječki mecena Gabriele Volpi mogao je samo zavapiti: “Mamma mia!” Jer, od njegove momčadi očekivali smo puno više, nogomet visoke kvalitete barem za hrvatske prilike, a dobili smo splačinu od nogometa.

Uvjeren sam da Elvis Scoria zna da se momčad slaže od obrane, ne samo u nogometu, već i u svim sportovima najvažnija je defenziva. I Scoria nam je to nekoliko puta objasnio i u svojim sasvim dobrim TV nastupima, gdje se očito bolje snalazi nego na ovakvim utakmicama. Mourinho bi to, na primjer, učinio sasvim drukčije. I jedino što smo zapamtili od ovog gostovanja Rijeke je simpatični pozdrav riječkog čuvara mreže Mancea i trostrukog strijelca Čopa. Prijateljski je Mance Čopa klepnuo po glavi, kao da mu kaže - što si mi učinio? Onda su se zagrlili i dokazali da su istinski sportaši.

Najbolji kao centarfor

Eksperti kažu da je Duje Čop najdjelotvorniji kada igra centarfora. Kada je čista špica, a ne krilni napadač, uvijek je zabio gol, osim protiv Ludogoreca. Ne sumnjam da će Kruno Jurčić znati postaviti Čopa na pravu poziciju u Splitu, na utakmici na kojoj Duje Čop igra protiv trenerskog sljepila, loših procjena i uvreda koje je pretrpjela njegova taština. Upregnut će svoj talent da Dinamo definitivno ovjeri osmu šampionsku krunu! Ironije li, žig će udariti Duje Čop, Hajdukovo dijete, čijem talentu nisu vjerovali. Igrat će, naravno, i za svoju promidžbu, jer, Štimac nije indiferentan prema njemu. Čop je danas top-napadač!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20