PRIVUKAO PAŽNJU

Daily Mail: Čale na meti Stokea i Liverpoola

 AFP

U redovitomu dnevnom pregledu stanja na tržištu nogometaša tjedan dana prije svršetka prijelaznog roka britanski je dnevnik Daily Mail spomenuo Hrvoja Čalu (25).

Povremeni hrvatski reprezentativac zanimljiv je premierligaškim momčadima. Konkretno se spominju Stoke City i Liverpool.

Bivši Dinamov lijevi bek, sada branič turskog Trabzonspora, igrao je prošlog četvrtka na Anfieldu prvi dvoboj protiv Liverpoola u doigravanju za Europa ligu (1-0 za Liverpool). Iako je skrivio 11-erac koji je Englezima promašio Joe Cole, igrom je, piše Daily Mail, privukao pozornost.

Isti list navodi njegovu obrambenu raznovrsnost i činjenicu da može igrati i na mjestu lijevog stopera. Njegova cijena procjenjuje se na dva milijuna funti, te se spominnje da je jak na lopti, snažan u duelima te, "kao i većina Hrvata, dobar u predaji lopte".

Problem je u činjenici što Stoke prije njega treba igrače na poziciji napadača i defenzivnog veznjaka, dok bi Liverpool, navodi se, od posla mogla odbiti činjenica da je nastupao u Europa ligi te da stoga u europskom natjecanju neće moći, barem ne do proljeća, braniti boje kluba s Anfielda.

Ne spominju Englezi, međutim, najozbiljniji problem: činjenicu da Čale nije standardan u kadru hrvatske nogometne reprezentacije, te da nije više baš ni mlad, zbog čega bi svakako imao problema u dobivanju radne dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 01:55