DELOŽACIJA

Čeka se Uefino NE! nogometu u Maksimiru

Zahvaljujući još samo kokosovim vlaknima, koja drže ono malo trave na kupu, Dinamo još uvijek može igrati u Maksimiru
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: navijaci Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Maksimirski stadion treba u generalni remont! Samo je puka sreća što su keramičke ploče koje su uoči utakmice s Hajdukom pale na dvojicu radnika izazvale lakše ozljede, nevjerojatno je da se mora čekati nečija smrt da bi politika dala zeleno svjetlo za obnovu gradskog stadiona na kojem, osim Dinama i Lokomotive, igra i hrvatska nogometna reprezentacija, koja je već četiri godine među deset na Fifinoj ljestvici!

SJEVER BEZ STRUJE; MAMIĆ: U MALOM DŽEPU IMAM POTREBNI NOVAC, NO NEMOĆAN SAM

- Nije istina da nema novca, nego ga netko koči - zavapio je po tko zna koji put Zdravko Mamić, zaprijetivši čak nakon prve polufinalne utakmice kupa da će Dinamo ubuduće biti domaćin u Velikoj. “Zec-Arena” u Velikoj bi još i mogla proći u HNL-u, ali ne može u Europskoj ligi, koja ima zahtjevne standarde, a u Ligi prvaka najesen hrvatski prvak ne bi mogao igrati u Maksimiru.

- Dinamo od Grada dobiva devet milijuna kuna godišnje za održavanje stadiona. Postoje sve dozvole da se za 45,000.000 eura sagradi novi stadion na Kajzerici za 18.000 gledatelja, a s tim novcem koji sada nama daje, Grad bi mogao otplaćivati kredit. Igrali bismo tamo i mi i Lokomotiva dok se ne sagradi novi Maksimir, a poslije bi Kajzerica ostala Lokomotivi i ostalim zagrebačkim klubovima - kaže Mamić.

- Nema bolje lokacije u gradu od Kranjčevićeve, tamo bi se sagradili poslovni prostori i vrhunski stanovi, a od tog novca financirala gradnja Maksimira, na kojem bi bili domaćini i Dinamo i Zagreb - govori Mamić.

Dinamov aktualni problem je i travnjak, koji je nekad bio najbolji u državi. Prema riječima Miljenka Sakomana, direktora stadiona, tvrtka Maxmar Sport u ljetnoj stanci za 20-30 dana može napraviti novi teren s drenažom, navodnjavanjem i grijanjem, u najskupljoj varijanti za milijun eura.

- Poznato je da je ljetos koncert U2 uništio drenažu, slomio cijevi i voda nema kamo oticati. Imamo problema sa svakom kišom i samo zahvaljujući kvalitetnoj travi s kokosovim vlaknima izdržali dosad i imamo kakve takve uvjete. No, teško nam se odlučiti na nove zahvate dok ne saznamo što će biti sa stadionom - kaže Sakoman, a direktor Dinama Vrbanović opet upozorava:

- U lipnju će nam doći Uefa, lani smo sredili rasvjetu, ne i toalete, pa smo dobili opomenu zbog kemijskih WC-a. Uefa prati što se događa i vide li da nema napretka moguće je da nam ne daju dozvolu za nastup. Plasira li se Dinamo u Ligu prvaka morao bi biti domaćin u Mariboru ili Klagenfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 05:20