NE VIDI PROBLEM

Butina ne brine: Pa što vam je! Zar mi nismo prvaci?

Zamolio sam u Vinkovcima da trenera pustite na miru. Ulaže silan trud, napor i energiju ne bi li nas pokrenuo i doveo do najbolje forme. Onda mi i jest žao kad podbacim jer nisam bio pravi.
Zagreb, 051109. Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Europske lige, skupine A, 4. kolo izmedju Dinama i nizozemskog Ajaxa.Na slici: Tomislav Butina golman Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Tomislav Butina i dalje je u Hercogovini tvrdio da je glavni uzrok subotnjem porazu:

- Da sam bio disponiran, ne bi domaći zabili niti jedan gol.

Nije li presamokritičan?

- Nisam. Najgore je kad nisi zadovoljan sam sobom.

Zaredali su podbačaji, neuspjesi, je li zabrinut za Modre?

- Jesam zabrinut, za Butinu, ne za Dinamo! Pričamo o utakmici koja nam je bila samo radni dan kojeg moramo apsolvirati. Htjeli smo dobiti premda je Šibenik dobar, no Dinamo je Dinamo i mora pobijediti svaki put. A to je ipak pretjerano. Zanemaruje se da je nedostajalo puno prvotimaca, da su na sceni mladi kojima puno preostaje do potpunog sazrijavanja. Izgubili smo i točka, nije to ništa senzacionalno, okanimo se silnih razglabanja i kojekakvih teorija.

Prema tome, za nj ništa nije tragično?

- Nooormalno da nije, što vam je! Zar nismo prvaci? Stoput sam rekao da se tome treba radovati. Jedan cilj smo ostvarili, na redu su drugi.

Kako doživljava hajku na Krunoslava Jurčića?

- Zamolio sam u Vinkovcima da trenera pustite na miru. Ulaže silan trud, napor i energiju ne bi li nas pokrenuo i doveo do najbolje forme. Onda mi i jest žao kad podbacim jer nisam bio pravi.

Tomislav Butina je lanjskog listopada pristao na upola manju ugovornu ratu, stoga trenutačno kresanje njega ne dira. Vezan je do ljeta 2011.

- Bolje da me ne pitate o nastavku karijere, da ne kažem štogod glupo, nepotrebno, ishitreno.

Razmišlja li o povlačenju?

- Ovako: na pripremama ću zapeti jako, jako, jako, neću se opuštati ni tijekom stanke. Za dva mjeseca definitivno ću znati mogu li držati Dinamovu razinu. Shvatiti i odlučiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:28