ŠIBENIK U EUROPI

Dinamo nemoćan i s igračem više, Mamić otišao već na poluvremenu!

Ako već nisu mogli skinuti skalp Hajduku, nogometaši sa Šubićevca zadovoljili su se trijumfom (2-1) nad prvakom Hrvatske do kojeg su došli sa desetoricom igrača
 Nikša Stipaničev / Cropix

ŠIBENIK - Malo tko bi pomislio kako je u Krešimirov grad stigao prvak Hrvatske. Tribine poluprazne, šute navijači na tribinama, a na travnjaku šute i Dinamove zvijezde. I to već gotovo mjesec dana jer nakon 'nula' protiv Zagreba i Hajduka, te poraza u Vinkovcima, Dinamo se nije proslavio niti protiv Šibenika.

Porazom 2-1 u utakmici u kojoj su Jurčićevi izabranici igrali punih sat vremena s igračem više zbog isključenja Zeca, lider prvenstva nastavio je kompromitirati krvavo stečeni ugled.

- Ako već ne možemo dobiti Hajduk, dobar je i Dinamo. Dođe ti kao melem na ranu - duhoviti je komentar koji smo čuli u poluvremenu utakmice na Šubićevcu.

Slavlju Šibenčana nakon utakmice nije nazočio Zdravko Mamić. Idejni tvorac ovakvog Dinama i zaštitnik Krune Jurčića i na Šubićevcu je nastavio s navikom odlaska s utakmica i prije posljednjeg sučevog zvižduka. Maminjo se udaljio u nepoznatom smjeru još u pauzi između dva djela. I to valjda nešto govori.

U Šibeniku je krenulo jednosmjernim putem već nakon dvadesetak minuta. Alispahić je primio loptu na tridesetak metara od vrata Dinama i sjajnim lob udarcem matirao Butinu, a sebe prometnuo u kandidata za pogodak sezone. Tribine Šubićevca nisu još niti proslavili gol prvaku kako treba, a već im je mladi Jakoliš omogućio novu porciju izljeva emocija. Zec ga je pronašao, a mladić upisao premijerni pogodak na prvoligaškoj sceni.

Do tada, osim pokušaja Sammira koji je završio preko gola, Dinama nije bilo na Šubićevcu. Tek nakon isključenja stvorili su nekoliko poluprilika, ali bez konkretnog učinka. Zapravo, sudac je isključenjem Zeca napravio medvjeđu ulogu Kruni Jurčiću jer je postalo sasvim jasno da Dinamo više ne može dobiti svoje protivnike čak i s igračem više...

Poraz je donekle ublažio Dodo pogotkom u završnici utakmice, ali do kraja Dinamo nije uspio stići barem do remija.

Šibenik - Dinamo 2-1 (2-0)

Sudac: Andrej Burilo 6; pomoćnici: Conjar, Barišić (svi Osijek) Strijelci: 1-0 Alispahić (18), 2-0 Jakoliš (21, as. Zec), 2-1 Dodo (85), Žuti kartoni: Medvid, Elez, Bačelić-Grgić, Bulat, Blažević (Šibenik), Barbarić (Dinamo). Crveni karton: Zec (31. udaranje igrača). Igrač utakmice: Mehmed Alispahić. Gledatelja: 2000. Stadion: Šubićevac

Šibenik: Blažević 6,5, Bulat 6, Vidić 6,5, Medvid 6,5, Elez 6,5, Bačelić-Grgić 6 (od 90. Jordan -), Husmani 6, Ademi 6, Alisphaić 7,5 (od 77. Bloudek -), Jakoliš 7,5 (od 66. Dajić -), Zec 6

Dinamo: Butina 5, Vrsaljko 5,5 (od 59. Kramarić 5), Barbarić 5,5 (od 59. Etto 5), Cufre 5, Ibanez 5,5, Sammir 5,5, Vrdoljak 5, Badelj 5,5, Antolić 5,5, Dodo 5, Slepička 5 (od 81. Primorac -)

Navijači protestirali šutnjom

Nikada na tribini BBB-a nije bilo tužnije i nego u subotu na Šubićevcu. Oko 200 navijača došlo je u Šibenik s majicama na kojima je bila otisnuta poruka “I život navijača je život! Mario Galić”. Dakako, riječ je o nesretnom navijaču koji je propucan poslije derbija s Hajdukom, a poruku su pljeskom pozdravili domaći navijači. BBB-i su prvo poluvrijeme proveli u šutnji, a u drugom izvikivali Galićevo ime. Nakon kraja dvoboja i neki su igrači obukli te majice.

Ljubičić vidio udaranje Barbarića

Glavni sudac Domagoj Burilo često je bio predmetom protesta i uvreda od strane domaćeg gledateljstva. Rane iz finala Kupa očito još uvijek peku Šibenčane. Međutim, isključenje Zeca bilo je opravdano. Napadač domaćina u prolazu je udario Barbarića, vraćajući mu na taj način lakat koji je stoper Dinama nešto ranije “uvalio" Zecu. Iako Burilo nije vidio niti jedan od spornih detalja, onaj drugi je “snimio” četvrti pomoćnik Ljubičić koji je to sugerirao glavnom u prvom prekidu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:28