ČOVJEK U KRIVOM DRESU

DINAMOVAC U DRESU HD-a Tomić: 'Nisam provocirao Torcidu, već dao podršku Boysima'

Dinamo je moj život, ne mogu si pomoći... - kaže nogometaš Hrvatskog dragovoljca
 Damir Krajač / CROPIX

Pričao je o tom pogotku tjednima, mjesecima, a večer prije ga je i sanjao. Bilo je valjda negdje zapisano da će lijevi bočni Hrvatskog dragovoljca Dario Tomić (26) razriješiti utakmicu s Hajdukom te krajičkom oka pronaći fotoreportere. Kada ih je spazio, malo je mario za žuti karton, dočekao je ono što čeka cijelu sezonu - prvoligaški prvijenac i poruka!

Tomić je, naime, zabio za 3:0, a potom pokazao majicu popularnu među BBB-ima, koja prikazuje znak omege, posljednjeg slova grčkog alfabeta, koji u navijačkim krugovima simbolizira znak otpora prema aktualnoj Upravi.

- Ne, nisam provocirao Torcidu, zašto bih? Poštujem ih kao navijače i za to nije bilo potrebe. Ovo je bila moja podrška momcima s tribine - reći će nam jučer Tomić.

Tu majicu nosio je ispod dresa cijelu sezonu. I čekao, čekao čas da zabije pogodak kako bi je pokazao. Samo je, eto, u snu predvidio najbolji scenarij; zabiti glavnom rivalu i onda cijeloj javnosti pokazati svoju pripadnost i odanost.

Tomić je dijete Hrvata iz Tuzle, gdje je i počeo karijeru u tamošnjoj Slobodi, nakon koje je sreću tražio u Krku, Novalji, Pomorcu, Gorici i Međimurju da bi prije dvije godine sreću pronašao u Sigetu. A dvije godine čekao je priliku za iskazivanje stava, da bi svojim potezom učas postao zvijezda dana, oduševio je mnoge, njegova fotografija postala je hit na društvenim mrežama, pogotovo na Facebook stranici ZZD-a gdje je njegov potez izazvao pravu navalu oduševljenja. "Naši dečki i dalje zabijaju, samo u drugim dresovima", napisali su ZZD-ovci.

- Dinamo je moj život, ne mogu si pomoći... - kaže Tomić, čiju nevjerojatnu životnu, igračku i navijačku priču možete opširnije pročitati u sutrašnjem izdanju SN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:29