ZADOVOLJAN TURNEJOM

Bilić: Da nije bilo Estonije, ne bi bilo niti šanse za Badelja, Vidu, Vučka...

Izbornik zadovoljan mini-turnejom, posebno podatkom da u tri utakmice reprezentacija nije primila gol
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Rekreativni svibanjski 'trokorak' hrvatska reprezentacija zaokružila je u Tallinnu odigravši sterilnu utakmicu s 99. reprezentacijom s Fifa ljestvice. Ovaj obostrano slabašni dvoboj ostat će pohranjen u navijačkoj memoriji po taktičkom presedanu jer su 'kockasti' istrčali u rasporedu 4-6-0, bez ijednog napadača na terenu.

Dosad nezabilježenoj nestašici centarfora izbornik je pokušao doskočiti kopijom Romina modela otprije dvije godine. Tako je Ivan Rakitić glumio Tottija, a Badelju, Pranjiću i Gabriću dodijeljena je velika sloboda u igri, no to nas na kraju nije daleko doguralo. Hrvatska se tijekom devedeset minuta samo dva puta ozbiljnije približila pogotku.

- Zadovoljan sam odličnim pristupom igrača na ovom teškom terenu, ali i učincima cijele ove turneje. U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, u nastavku nam je nestalo svježine, samim tim i tečnosti, iako smo tada stigli u bolje prilike. Hendikep je nedostatak napadača, ali u prvom dijelu smo to odlično sakrivali kroz bočna otvaranja i dobru suradnju Rakitića i Badelja - rekao je Bilić.

Zbrajajući pluseve dvoboja s Austrijom, Walesom i Estonijom izbornik u prvi plan gura nova lica i zacementirani bedem pred našim vratima.

- Proširili smo popis kandidata. Da nije bilo treće utakmice, ne bi bilo niti šanse za Badelja, Vidu, Vučka... Veseli me što u tri utakmice nismo primili niti jedan gol, čak bih rekao da nam suparnici u tih 270 minuta nisu puknuli prema golu.

To što je Estonija pucala ćorcima nije osobito iznenađenje. Njezine zvijezde u najboljem su slučaju legionari u grčkoj Larissi ( Puri) ili čak u slovenskoj Nafti ( Vasiljev). U rujnu çe protiv Latvije, predstavnika iste sjevernjačke škole, biti teže i zahtjevnije jer je društvo iz Rige među prvih pedeset sastava Fifa rankinga.

- Latvija se u prošlom ciklusu do kraja borila za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije, tek su na kraju posustali. Ozbiljnija su reprezentacija od Estonije i napadački opasnija, ali očekujem da ćemo biti kompletni, motivirani i da ćemo kampanju za Euro 2012 otvoriti pobjedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 23:57