Ronald Goršić / Cropix
MARKOVIĆEV

'Ovo je neoprostivo, čak da je došao samo pogledati tekmu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:04

Da stojim pored njega zavukla bih ruke u džepove da pripazim na novčanik, a da ga sretnem na ulici malo bih ga se uplašila i odmaknula - ustvrdila je Ljiljanja Buhač, trenerica komunikacijskih vještina i fiziognomije, čim je ugledala fotografiju estonskog predsjednika nogometnog saveza Aivara Pohlaka kako na nogometnome terenu šeće uz našeg Vlatka Markovića.

Ne poštuje sugovornike

Odjećom i općenito fizičkim izgledom, pojasnila je Buhač, komuniciramo na neverbalnoj razini. Zapuštene duge prorijeđene kose, neuredne brade i s “nabacanim” komadima odjeće naizgled upitne čistoće, nekima bi Pohlak možda djelovao sasvim cool i opušteno, kao čovjek koji ne mari za izgled već samo za posao. No, Buhač upozorava da ovaj styling otkriva da Pohlak nema poštovanja prema sugovornicima (u ovom je slučaju to Marković) i općenito prema suradnicima.

Agresivan karakter

- To je arogancija, ovim izgledom otkriva da se postavlja inferiorno naspram okoline, da sebe postavlja u centar svijeta i da ima pomalo agresivan karakter - objašnjava Buhač.

Dodaje i da mu se ovaj izgled ne bi mogao oprostiti čak i da je došao “samo pogledati tekmu”, jer on gdje god se pojavi u javnosti ujedno predstavlja i funkciju koju obnaša.

- On očito ne drži do higijene, nije uopće stvar u dugoj kosi ili bradi, već u zapuštenosti. Možda je čovjek doista stručan u svome poslu, ali nije ostavio takav dojam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 20:38