HAJDUKOV TALENT

Arsenal zainteresiran za sina Vilsona Džonija

Džonija juniora već je predložio šef omladinske škole Goran Vučević za profesionalni ugovor
 AFP

SPLIT - Predsjednik Hajduka Joško Svaguša posjetio je Poklepovićevu momčad na pripremama u Sloveniji, odakle je poručio: - Neće biti rasprodaje igračkog kadra!

No činjenica je da Splićani ovog ljeta popunjavaju samo rubriku odlasci jer zasad Poklepović nije dobio nijedno pojačanje, a Hajduk su napustila nekolicina prvotimaca.

- Plan je srezati klupski budžet u razumne okvire. Imali smo previše igrača, a bilo je i onih koje smo skupo plaćali, ali je njihov učinak bio više nego skroman u odnosu na primanja - ističe predsjednik Hajduka Svaguša.

Kad je došao u klub, dočekali su ga troškovi od oko šest milijuna kuna mjesečno samo za plaće. U vrijeme opće recesije troškovi se režu...

Provođenje takve politike kluba objašnjava zašto je Hajduk spreman pustiti Florina Cernata koji ima ponudu da karijeru nastavi u Turskoj. Ime kluba drži se tajnom, ali poznato je da posao vodi Milan Rapaić koji ima otvorena vrata na turskom tržištu, gdje je već transferirao nekoliko igrača, od kojih je najveći posao bila prodaja Drage Gabrića u Trabzon, na čemu je Hajduk zaradio dva milijuna eura.

Cernat bi otišao iz Hajduka bez odštete. Kao što je došao, bez oštete iz kijevskog Dinama, tako bi Rumunj i otišao.

Cernatov ugovor do 2012. godine, koji navodno godišnje iznosi između 350.000 i 460.000 eura predstavlja preveliko opterećenje za blagajnu kluba i zato bi ga Hajduk pustio. Više ga ne mogu plaćati.

- Cernat je preskup, a niti ne igra u prvoj postavi - objašnjavaju u Poljudu.

Što će biti ako dođe prava ponuda za Senijada Ibričića? Moglo bi se dogoditi da Poklepović ostane bez ijednog fantazista.

- Onda nećemo prodati Ibričića - odgovara Svaguša.

Hajduk je prilično skresao igrački kadar koji je u jednom trenutku brojao 58 igrača pod profesionalnim ugovorom. Riješeni su “kapitalci”, Vejić i M. Buljat pristali su na smanjenje ugovora pa su vraćeni u prvu momčad, očekuje se da bi Ante Šerić trebao otići u Bresciju, s Jertecom je dogovoren raskid ugovora, otišli su Pelaić, Rodić, Smoje, Tomić, Rubil, Skoko...

Na webu se pojavila informacija da je Arsenal zainteresiran za Ivana Jakova Džonija, centarfora kadetske momčadi Hajduka, inače sina bivšeg proslavljenog igrača Vilsona Džonija koji je danas skaut “bijelih”. No Džonija juniora već je predložio šef omladinske škole Goran Vučević za profesionalni ugovor koji bi trebao potpisati čim navrši 16 godina. Spominjanje Arsenala dobra mu je reklama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:26