EURONOGOMET

Arsenal iščupao bod na Anfieldu, u Francuskoj porazi Lyona i Bordeauxa!

Arsenal španjolskom vrataru Reini može zahvaliti za izjednačenje, nakon što je vratar Redsa u sudačkoj nadoknadi ugurao loptu u mrežu koju je poslao Chamakh
Liverpool's Joe Cole, right, reacts after being given an immediate red card by referee Martin Atkinson against Arsenal during their English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Aug. 15, 2010. (AP Photo/Tim Hales) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

Derbi prvog kola engleskog nogometnog prvenstva između Liverpoola i Arsenala na Anfield Roadu okončan je podjelom bodova 1-1. Bila je to utakmica koja nije obilovala izrazitim prilikama, posebice u prvom dijelu, a u kojoj je bilo debitanata na obje strane.

Tako je na klupi “redsa” u Premiershipu debitirao Roy Hodgson, kao i najzvučnije pojačanje momčadi Joe Cole, koji se nije baš proslavio, budući je u posljednjim trenucima prvog dijela zaradio izravan crveni karton.

Kod Arsenala su se pak u početnih jedanaest našla dva nova lica, marokanski napadač Marouane Chamakh, kao i francuski branič Laurent Koscielny, koji je također zaradio isljučenje u posljednjim trenucima.

Utakmicu je bolje otvorio Arsenal, koji je imao više loptu u posjedu i sebi karakterističnom igrom dominirao suparničkom polovicom, ali bez izglednijih prilika. Sve važnije stvari prvog dijela zapravo su se dogodile u samoj završnici kada je Arsenalov vratar Manuel Almunia vršcima pristiju izbacio loptu preko vratnice nakon udarca Glena Johnsona u 44. minuti, da bi potom Gaël Clichy s crte izbio udarac Davida N'Goga glavom.

U sudačkoj nadoknadi Joe Cole je neoprezno s dvije noge startao na Koscielnyja neposredno uz aut-liniju, te mu je sudac Martin Atkinson pokazao put ka svlačionici.

U nastavku se očekivalo da će Arsenal stegnuti obruč oko Liverpoolova gola, ali je već u prvoj minuti neobjašnjivu pogrešku obrane iskoristio David N'Gog i iskosa s desne strane zakucao loptu u bliži gornji kut gola Manuela Almunije.

Arsenalu je dugo vremena trebalo da se oporavi od tog šoka, a uspjelo mu je to tek u posljednjih 15-ak minuta dvoboja, kada je opasno pritiskao vrata Pepea Reine. Na kraju upravo španjolskom vrataru može zahvaliti za izjednačenje, nakon što je Reina sam u 1. minuti sudačke nadoknade ugurao loptu u mrežu koju je poslao Chamakh, a koja se fliperom odbila od vratnice do njega, pa u gol.

Do kraja dvoboja još valja istaknuti da je i Arsenal posljednji sučev zvižduk dočekao s igračkim deficitom, budući je u petoj minuti nadoknade Koscielny zbog igranja rukom zaradio drugi žuti karton.

Premiership, 1. kolo: Liverpool – Arsenal 1-1 (N'Gog 46, Reina 90+1-ag)

Porazi Lyona i Bordeauxa

Najugledniji francuski nogometni klubovi katastrofalno su startali u novu sezonu Le Championnata. Tercet Marseille, Bordeaux, Lyon nakon prva dva kola i dalje je bez pobjede. Štoviše, jedini je bod od spomenutih klubova dosad osvojio Lyon, i to u prvom kolu. Nedjedljna dva dvoboja 2. kola ponudila su velika iznenađenja, domaći 2-1 poraz Bordeauxa od Toulousea i gostujući 3-2 poraz Lyona od Caena.

Bordeauxu su na stadionu Chaban-Delmas presudili Daniel Braaten i Etienne Didot, dok gol Jaroslava Plašila nije bio dovoljan ni za bod.

Caen je u prvom kolu skinuo skalp aktualnom prvaku Marseilleu pobjedom 2-1 na Velodromeu, a sada je na domaćem travnjaku nokautirao doprvaka Lyona golom Ismaila N'Diayea u 77. minuti. Olakšalo je Caenu put do pobjede isključenje Anthonyja Revellierea u 45. minuti, a “lavove” nisu spasila ni dva gola francuskog reprezentativca Bafetimbija Gomisa. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je drugo poluvrijeme.

Toulouse i Caen s maksimalnim brojem bodova nakon dva kola drže vrh ljestvice.

Le Championnat, 2. kolo:

Bordeaux – Toulouse 1-2 (Plašil 48 / Braaten 45, Didot 82)

Caen – Lyon 3-2 (Arabi 2, Yatabare 16, Diaye 77 / Gomis 6, 23)

Lille – PSG (kasnije)

Redoslijed: 1. Toulouse 6, 2. Caen 6, 3. Rennes 4, 4. Valenciennes 4, 5. Nica 4..., 16. Lyon 1, ... 18. Marseille 0, ... 20. Bordeaux 0.

Mandžukić i Petrić u 2. kolu Kupa!

Nogometaši Wolfsburga i HSV-a uspješno su apsolvirali dvoboje 1. kola njemačkog DFB Pokala i tako opravdali uloge favorita u susretima protiv niželigaša. Tako je HSV slavio s uvjerljivih 5-1 na gostovanju kod petoligaša Torgelower SV Greifa, dok je Wolfsburg s tijesnih 2-1 pobijedio šestoligaša Preußen Münstera.

Bivši Dinamov napadač Mario Mandžukić započeo je u udarnoj Wolfsburgovoj postavi na lijevom krilu, a zamijenjen je u 65. minuti kasnijim strijelcem odlučujućeg gola, Brazilcem Grafiteom.

Edin Džeko je zaslužan za praktički sve golove na utakmici, budući je asistirao za dva “vukova”, Ciceru u 80. i Grafiteu u 88. minuti, a zabio je i autogol u 86. minuti. Odigrao je Džeko cijeli dvoboj, a njegov je sunarodnjak Zvjezdan Misimović zamijenjen u 65. minuti.

HSV je do slavlja nad Torgelower SV Greifom došao hat trickom Ruuda van Nistelrooyja, a hrvatski reprezentativac Mladen Petrić proveo je na travnjaku svih 90 minuta.

DFB Pokal, 1. kolo:

Berlin Ankaraspor – Mainz 1-2

Eintracht Trier – Nürnberg 0-2

Hallescher – Union Berlin 1-0

Kickers Offenbach – Bochum 3-0

Preußen Munster – Wolfsburg 1-2

Torgelower SV Greif – HSV 1-5

ZFC Meuselwitz – Köln 0-2

Victoria Hamburg – Oberhausen 1-0

TuS Heeslingen – Energie Cottbus 1-2

SW Essen – Alemannia Aachen 1-2

Koblenz – Fortuna Düsseldorf 1-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 03:28