BORBA ZA ČETVRTFINALE

TKO SU SUPARNICI HRVATSKE U LJUBLJANI? Omaleni Talijani, senzacionalni Finci i čudljivi Grci

 Aleš Fevžer/CROPIX

Skupina koja se igrala u Kopru puna je senzacija. Tko bi rekao da će Italija sa samo dva igrača viših od 205 cm biti jedina neporažena reprezentacija prvog dijela EP-a.

Predvodi ih dugogodišnji NBA-ovac Marco Belinelli (ovog ljeta prešao iz Chicaga u San Antonio) te Gigi Datome, koji će najesen u istoj ligi nastaviti karijeru (Detroit). Uglavnom, igraju s četiri vanjska igrača i time izluđuju suparnike.

Na uštrb Rusije i Turske, vizu za Ljubljanu izborila je Finska. Najbolji skandinavski košarkaši ne žive samo od trica, a u momčadi su dobro nam znana lica iz ABA lige (Rannikko, Salin iz Olimpije te Lee iz Budućnosti), veteran Mötölä te uvjerljivo najbolji igrač Koponen iz Himikja.

Grčka je velika nepoznanica. U prva tri kola izgledali su uvjerljivo, zatim pali od ruku Talijana i Finaca te u skupinu F stižu bez ijednog boda. Vodi ih “naš” Talijan Andrea Trinchieri (majka mu je s Kvarnera) koji očigledno nije pronašao kemiju kakvu ima dvostruki europski prvak Olympiacos. Dvije utakmice bili su bez lakše ozlijeđenog Vasilisa Spanoulisa (barem se pričalo da je ozlijeđen), ali niti s njim nisu uspjeli pobijediti Fince koji su vodili cijelo drugo poluvrijeme.

Reprezentativci iz redova europskog klupskog prvaka još su Perperoglu, Sloukas i Printezis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:10