ACB LIGA

Ricky Rubio najbolji play, AnteTomić 4. u poretku otkrića sezone

 AFP

Službena internetska stranica španjolske košarkaške lige (www.acb.com) u procesu je biranja najboljih pojedinaca osnovnog dijela tamošnjeg prvenstva.

U utorak je serija proglašenja počela otkrićem sezone. Prvo je mjesto s uvjerljivih 70 bodova zauzeo centar Granade Richard Hendrix, koji je tijekom 34 prvenstvena kola ostvarivao prosjek od 13.3 koša i 6.9 skokova po utakmici.

Na četvrtom mjestu te ljestvice, iza Jayceeja Carrolla (Gran Canaria) i Fedea Van Lackea (Valladolid), smjestio se centar Real Madrida Ante Tomić, koji je u glasovanju trenera i igrača 18 prvoligaških klubova, kao i novinara i navijača, zaradio 33 od maksimalnih stotinu bodova.

Otegotna je okolnost za hrvatskog reprezentativca bila činjenica da je u Španjolsku stigao tek zimus.

Ricky Rubio je u izboru za najboljeg razigravača sezone osvojio maksimalnih 100 bodova, pobijedivši Realove playmakere Sergija Llulla (50) i Pabla Prigionija (25).

Sa 11.6 koševa u prosjeku Rubio je ove sezone bio drugi Barçin strijelac iza Juana Carlosa Navarra (14.5).

Ovo mu je drugo uzastopno uvrštenje u idealnu momčad prvenstva. Bio je u njoj i prošle sezone, dok je u pretprošloj za nijansu izgubio bitku od Marcelinha Huertasa, danas košarkaša Caje Laboral, tada Bilbao Basketa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:13